Niche sektörü denedim, birkaç google hilesi ile kazandım ama geçici. Kalıcı gelir içini ise 6 ay 1 yıl her gün uğraşmak gerek.
Ben tek bir alanda uzmanlaşma taraftarı değilim. Şu an html css javacript jquery php alanlarında uzman seviyeye gelmeye çalışıyorum. Bu alanları hallettikten sonra direkt javaya oradan ios ve androide. Bunlardan sonra tek başıma web sitesi yazabiliyor muyum? Evet. Mobil uygulamada ortalığın tozunu attırabiliyor muyum? Evet. Tüm bunlar olurken, 1 tane yabancı niche site hizmeti veren kişiden paket alırım, kurdururum ve hizmeti alırım. Makaleleri yazdırarak 1 yıla yakın yayınlamaya devam ederim. Aynı zamanda youtube'a girerim. Aklımda proje var ve başlayacağım yakında.
Yani şu: Her gün 2-3 saat yazılım kas ve sadece öğren, para kazanmaya başlama. O arada 1 saatini niche siteye ayır. Geri kalan kısımda youtube a içerik yükle. Okul 8:30 14:00 arası var. 15:00'da bunlara başlarım. Canım çıkar, ama yıllar sonra hem ekonomik gücü bağımsız olan hem de bilgi birikimi olan, elini sallasa bir şirkete girebilecek biri olurum. Planım bu.
Mobil uygulama yazabilen, niche site sahibi olan ve para akışı olan aynı zamanda forumda script yazılır konuları açabilen ve dil bölümünde okuduğu için mezun olduktan sonra en az 4 dil bilen biri olmak varken neden yatayım... Gençliğimde yaptım yaptım. Gerisinde üşenirim :)