Az önce merak edip Wmaracı'da arattım ancak bu konuyla alakalı hiç bir başlık göremedim o yüzden bilmeyenler için açıyorum. Muhtemelen aranızda bazıları bu yöntemi uyguluyordur.

Disqus nedir ? Disqus content alanının daha hız yüklenmesini sağlayan, siteye gelen yorumları ayrıca çeken bir sistem. Bütün yorumları, fotoğrafları, gifleri kendi sunucusuna yüklüyor. Sayfa yüklenmesinden bağımsız olarak yükleniyor.

Disqusun güzel yanı ise açtığınız disqus hesabında profil kısmına site adresi ekleyebiliyorsunuz. Daha sonra eklediğiniz bu hesap ile yorum attığınız her siteden backlink alabiliyorsunuz.

Disqus kullanmayan sitelerde yoruma veya yorum oluşturma kısmında yer alan url kısmına sitemizi yazdığımızda genellikle bu yorum onaylanmıyor yahut site adresi çıkarılarak onaylanıyor. Dolayısıyla yorum attığımız bir çok siteden backlink alamıyoruz.

Ancak bu durum disqus kullanan siteler için söz konusu değil. Yorum attığınız zaman eğer yorumlar onaya bağlı değilse direk onaylanıyor. Onaya bağlı olanlarda ise bir çok site admini sizin profilinizi kontrol etmediği için yorumunuzu onaylıyor.

Alexa, seoprofiller, smallseotools gibi siteler disqus ile alınan backlinkleri görmektedir.

Örnek olarak disqus kullanan bir kaç site ;

http://www. adobewordpress.com
http://www. droid-life.com
http:// nichegamer.com
http://www. androidpolice.com
https:// 9to5google.com
http:// phandroid.com
https://www. sitepoint.com/

Hadi hayırlı olsun :)