Garanti düşkünü insanlar fiyat-performans ürünü yerine bilinen markalardan almayı tercih ediyor. Benim düşüncem ise elektronikte,özellikle cep telefonunda garantinin hikaye olduğu yönünde. 2000 TL Samsung'un orta segment telefonuna vereceğime Mi6 alırım. Garantiye giden telefondan hayır gelmiyor maalesef.
4 yıl önce Samsung S3 aldım. 1.yılda anakartı yandı telefonun. Garantiye yolladım ondan sonra asla eskisi gibi olmadı 2 kere daha garantiye gitti çeşitli sebeplerden ötürü.
Daha sonra Çin markası diye tabir edilen Meizu,Lenovo,Xiaomi kullandım. Çevreme de o telefonlardan aldım. Adı bilinmeyen Homtom marka bir cihaz aldım 150 TL'ye Çin'den. O bile en ufak sorun çıkarmadı.
2 yıldır bu telefonları kullanıyoruz ben ve çevrem dahil olmak üzere. 12 adet telefondan sadece 1 tane Lenovo'nun ekranını kırıldı düşme sonucu. Onu da 100 liraya Aliexpress'ten ekran alarak hallettik.
Aldığım en pahalı cihaz 650 TL idi. Hepsinden de aşırı memnunuz,herkesin işini görüyor. Kendim de Meizu U20 aldım en son geçen sene. Telefon ısınmıyor bile.
Yani bu Çin malı kötüdür algısından kurtulmanızı tavsiye ediyorum. 2000 TL vermeseniz de 1000 TL bandında buradaki 2000 TL'lik telefonlardan çok daha iyileri var. Biraz gözünüzü açmanız yeterli.