-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Türkiyede yasaklanması söz konusu, paypalı şutlayanlar biraz daha popülerleşince bitcoin'e de girecekler. Pek umut yok, umarım yanılırım bu defa.
no time for caution
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
ben bir arkadaşa uzun uzun yazdım buradan da biraz bahsedeyim.öncelikle ben bu işten para kazanıyorum dolayısıyla size araştırıp bulabileceğiniz ufak kapılar açabilirim sadece.şöyle başlıyayım btc üretimi halen yapılıyor sadece alt coin değil yani.nasıl üretiyoruz diyorsanız belirli algoritmalar ile üretim yapılıyor ama hangi coin daha çok kazanıyor hangi kart hangisinde daha iyi derseniz o olay uzmanlık gerektiriyor.ben kendi yazdığım yazılım ile alt coin ve btc üretimi yapan algoritmaların hangisinin daha uygun olduğunu anlayan ve onu kazan bir yazılım kullanıyorum.dolayısıyla hangi coin ürettiğim beni ilgilendirmiyor benim cüzdanıma btc olarak geliyor.donanım olarak da nvidia ekran kartlarını tavsiye ederim. amd daha iyi fakat ısınma ve bozulma işlemi fazla oluyor ayrıca btc ye uygun amd kartlarını türkiye de bulmak neredeyse imkansız.ek olarak mining cihazları var çin den getirilen fakat onların dezavantajları 2.el piyasası olmaması ve sürekli çalışmasından dolayı yıpranma olması ve türkiye de fazla tamir yapılaması.ama ekran kartı kullanırsanız 2.el satış yapabilirsiniz.donanım olarak 1060,1070,1080,1080ti ekran kartlarını kullanabilirsiniz.benim önerim 1060 ekran kartı.asus alırsanız 3 sene garanti olanlarından.geri kalan donanım celeron işlemci ssd kart vs.tabi kaçlı rig kurucaksanız ona göre anakart almanız lazım hepsi 8 li olmuyor.burada pci soketleri dönüştürücü ile pci-e e çevirip kullanıyoruz.tabi donanım seçenekleri ve yazılımdan ben para kazandığım için daha fazla açamam bu konuyu.%25 komisyon alıyorum üretimden.kazanç a gelince 1060 ekran kartı 1.1 dolar kazandırıyor günlük ama elektrik parası çıkınca 0.9 dolar kalıyor elde.tabi burda ekran kartının parasını şu güne çıkarıyorum diye düşünmeyin çünkü 100 milyon tl ile faiz yapsanız ayda 1milyon anca geliyor kazanç olarak acaip fazla btc.fakat şuanda bu kazanç var ben 5 senedir yapıyorum bu işi,daha yeni btc 4800 dolar oldu.daha fazla sorusu olan olursa benim cevabımı kullanarak yazarsa görüp cevaplandırırım.soruları burdan sorunki msj yolu ile tek tek anlatmıyayaım.acelem var Türkçe hataları için çok özür dilerim.bir ayrıntı daha tek bir 1060 ekran kartı ile de üretim yapabilirsiniz büyük yatırım demiş bir arkadaş,şuanda benim notebook gs502 ve 1070 ekran kartı var o bile çıkarıyor para.fakat şunun altını çiziyim ya ben iş yapıcam o arkada para çıkarsın olayı zor çünkü donanımı kasıyor ve donanıma zarar vererek para çıkarıyor yani kendi bilgisayarınızda açmanız değil yatırım olarak aldığınız bilgisayarı kullanmanızı tavsiye ederim.