Evet piyasa önceden böyle değildi ancak insanlarda böyle değildi. Lafı eğip bükmeden söylemek gerekirse bu kadar çakal değildi.

Bizde isteriz herkese yardım edelim karşılıksız. Ancak yaşayan bilir hani derler ya "tecrübe yenen kazıkların bileşkesidir" diye heh işte tam olarak tecrübeliler bilir.

Ederi 1000- 2000 Tl olan bir işi işinde ehil olmayan yeni yetme ergenin biri kalkıp 200 TL ye yaparım diyor. Sonra genelde olduğu gibi eline yüzüne bulaştırıp gelip burada yardım konusu açıyor. Buraya kadar herşey tamam dürüst olsa amenna. Ama ne yapıyor açtığı konu başlığına "kişisel internet sitemde hata!" yazıyor, konuya yardım etmek için bir giriyorum bakıyorum ki falanca otelin resmi internet sitesinin adresi, üye bilgilerine bakıyorum 17 yaşında bir çocuk. Sizcede tezat değil mi? Hem kişisel internet sitesi,hemde otel sitesi :)

Kısacası bu ardakaş hem işinde iyi değil hemde böyle yaparak bu sektörü öldürüyor. İş verenlerde kalitesiz işçiliği tüm sektöre yıkıyorlar. Üstüne yardım isterken dahi karşı tarafa açık olmuyor.
Şimdi bu şahıs bilmediği işi alıp eline yüzüne bulaştırırken ve bunun parasını çatır çatır yerken sıkıntı yok , ama konuya hakim olan kişi yardım ederken para isteyince sıkıntı öyle mi?

Şöyle söyleyeyim ben yeni teknolojileri öğreneceğim diye geceli gündüzlü kafa patlatayım ama diğer taraf 2-3 kulaktan dolma bilgiyle gelsin önüme taş koysun sonrada emeğin karşılığı istenince laf yapsın. Ne kadar mantıklı?

Cümlelerimi şu hikayeyle bitirmek istiyorum. Düşünen kişiler için faydalı olacağını umuyorum.

"Picasso bir lokantada otururken garson onu tanır... Ve ona bir kağıt uzatıp üzerine bir resim çizmesini ister.
Picasso kırmaz ve hemen bir resim çizer. 5 dakika içinde kağıdı garsona verir ve bin dolar ister.
Garson çok para istediğini vurgulayarak “Ama 5 dakikada çizdiniz. Bunun için bin dolar mı istiyorsunuz” diye tepki gösterir.
Picasso’nun cevabı: Sadece 5 dakika değil, 40 yıl artı 5 dakika..."