lostyazilim
tr.link

Dmoz (ODP) hakkında bilinmesi gerekenler.

21 Mesajlar 3.827 Okunma
acebozum
tr.link

Dilara Dilara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / K
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 210 / 227
  • Ticaret 0, (%0)

NovaCep adlı üyeden alıntı

Yine başladı Dmoz tartışmaları. :)

@Dilara şu imzamdaki Teknoloji yazan siteyi inceleme bakalım eklenir mi?Birde senin görüşünü alalım..

Bu yazınızla yorumlara açık olacagınız kanaatindeyim. Şahsen ve diğer editör arkadaşlarımızın bu siteyi dizine ekleyecegini sanmıyorum. Açıkcası Siteniz Yetersiz ve Görsellik açısın'dan Kalitesiz.

iyi çalışmalar.

wmaraci
reklam

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)

GeNCo adlı üyeden alıntı

Hadi ya... :eek: Tamam madem öyle bir blogger site açayım ve içine 2 adet özgün yazı ekleyeyim ve sonra Dmoz'a başvurayım. :D

Arkadaşlar ücretsiz uzantılı sitelerde Dmoz'da listelenebilir yeter ki yönergelere uyulsun..

Ek Olarak:

Dilara adlı üyeden alıntı

Bu yazınızla yorumlara açık olacagınız kanaatindeyim. Şahsen ve diğer editör arkadaşlarımızın bu siteyi dizine ekleyecegini sanmıyorum. Açıkcası Siteniz Yetersiz ve Görsellik açısın'dan Kalitesiz.

iyi çalışmalar.

Buna sadece gülerim ben. :)

Youtube: NovaMobi Teknoloji

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)

NovaCep adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar ücretsiz uzantılı sitelerde Dmoz'da listelenebilir yeter ki yönergelere uyulsun..

Ücretsiz uzantılı siteleri kötülemek değil amacım. Benim anlatmak istediğin 2 adet yazıyla dizine ekliyorlarsa böyle siteleri varsın benim sitelerimi eklemesinler. Kaldı ki bir çok site var kaliteli içeriğe sahip olduğu halde katılma isteği reddedilen. Madem o siteleri uyduruk nedenlerle reddediyorsun 2 adet yazıyla kabul ettiğin siteleride reddette en azından tutarlılık olur. :)

Dilara Dilara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / K
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 210 / 227
  • Ticaret 0, (%0)

GeNCo adlı üyeden alıntı

Ücretsiz uzantılı siteleri kötülemek değil amacım. Benim anlatmak istediğin 2 adet yazıyla dizine ekliyorlarsa böyle siteleri varsın benim sitelerimi eklemesinler. Kaldı ki bir çok site var kaliteli içeriğe sahip olduğu halde katılma isteği reddedilen. Madem o siteleri uyduruk nedenlerle reddediyorsun 2 adet yazıyla kabul ettiğin siteleride reddette en azından tutarlılık olur. :)

Uzantılı siteler'den kastınız, sitenizin dizine eklenmemesin'den yana yakınıyorsunuz. vermiş olduğunuz site loglara göre 2007'de bir catmod tarafından faydalı bulunup eklenmiş. ve sitede büyük bir sorun görülmedikçe, listelenmiş siteler duplicate olduğu gerekçesiyle silinemez.

wmaraci
wmaraci

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
http://velvez.com | İki kez başvurdum, ikisinde de reddedildi. Sanırım uygun kategori bulamadım. Sizce sitenin kategorisi nedir ? Hangi kategoride başvurmalıyım, scriptin kendisine kadar tamamiyle özgün. :) Eklediğim zamanlarda sadece blogdu ve kişisel blog kategorisine eklemeye çalışmıştım. Şimdi forum da ekledim, hangi kategori uygundur diye o yüzden soruyorum. :)

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)

Dilara adlı üyeden alıntı

Uzantılı siteler'den kastınız, sitenizin dizine eklenmemesin'den yana yakınıyorsunuz. vermiş olduğunuz site loglara göre 2007'de bir catmod tarafından faydalı bulunup eklenmiş. ve sitede büyük bir sorun görülmedikçe, listelenmiş siteler duplicate olduğu gerekçesiyle silinemez.

Ben şimdiye kadar Dmoz'a başvurmayı düşünmedim bile. Sebebi; daha önce örneğini verdiğim sitelerin kolay kabul ediliyor oluşu, para karşılığı site ekletme ve de güncelliğini yitirmiş sitelerin hala dizinde durabiliyor oluşu gibi nedenlerden dolayı. Eskiden daha tutarlıydı Dmoz. Ama şimdilerde önemini yitirmeye başladığını düşünüyorum. Özellikle Google kendi dizin servisi kapattıkdan sonra buna daha çok inanmaya başladım. Evet Dmoz dizininde sitenizin olması prestij katabilir siteye ama bu herşey anlamına gelmez! Ben Google SEO için önerdiği yönergelere uydukdan sonra ve de Google aramalarında iyi bir konuma sahip oldukdan sonra varsın Dmoz'da olmayayım :) Google "Web’de aradığınız bilgileri bulmanın en hızlı yolunun Web’de arama olduğuna inanıyoruz." bunu diyorsa dizinlerde yer almak çokda önemli değil. Ama Dmoz hala önemi koruyacak ama başlı başına bir referans değil.

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)
Keyiflerine göre siteleri ekliyorlar :) Başvurdum kabul edilmedi çokta önemli değil açıkçası benim için. Fakat şöyle bir uygulama yapılsa bu tür sorularda ortadan kalkardı.. Başvuru yapılan siteler incelenip neye göre kabul edilmediğini mail yoluyla geri dönüş yapılsa iyi olurdu. :)

supheli supheli Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Türkçe Öğretmeni
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1441
  • Beğeniler 245 / 238
  • Ticaret 40, (%100)
Benim de sitem silinmiş ne hikmetse Dmoz'dan.

Berkay Berkay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Wordpress Geliştirici
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 1863
  • Beğeniler 90 / 337
  • Ticaret 27, (%100)
Arkadaşlar bu konu sitem neden alınmadı edilmedi konusu değil burada bilinmesi gereken temel kurallar yazılmış lütfen daha dikkatli okuyun konuyu.

EnesKaya EnesKaya Programlama/Yazılım Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Programlama/Yazılım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 34 / 75
  • Ticaret 0, (%0)
2 gün önce bende başvurdum açıkcası seçilmesinden umutluyum aynı kategori de ki diğer sitelere baktım bir çoğundan kalite görüyorum sitemi fakat keyiflerine göre ekledikleri için şansımız olmalı.

Skype ; eneskaya07
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al