İsa adlı üyeden alıntı

Bize bu ülkede kuruşu hesap ettiriyorlar. Ben emek edip makaleler yayınlıyorum, reklama yatırım yapıyorum ama kazanç? Evini bile geçindiremezsin! İstediğin kadar yerleşim yap, reklam verenin bütçesi belli, millet o reklama tıklasa n'olur tıklamasa n'olur. Önemli olan adam o reklama tıklayacak, gidecek siteyi gezecek, sonra o hizmeti / ürünü satın alacak ki sen kazanasın. E buna rağmen hala Google bey Adword kuponları dağıtıp duruyor, o dönemlerde kazanç dip! 0,01 kuruş nedir ya dilencilik yapsam daha şereflidir.

Sitenin kategorisi de önemli tabii. Genel içerikli sitelere çöp oldu gitti. Niche patladı sonra o da bitti dediler. Tek bir konuya odaklanın, o konuda iyi bir site ortaya çıkarın dediler, yaptık o da tutmadı. Birkaç sitem tuttu yalan yok ama verdiğim emeğin yarısını bile alamıyorum. Ya popom sandalyeye yapıştı artık. Napayım ben ölene kadar makale mi yazayım.

Amerikalı, Alman, Avrupalı bizim uğraştığımızın yarısı kadar zaman ayırarak bizim kazandığımızın 5 katını kazanıyor. E kim ister böyle bir ülkede çalışmayı? Ben istemem. 10 yıl önce bu bilgisayarın başına oturduğumda başıma bunların geleceğini bilseydim hiç yazılımmış, programış, makaleymiş uğraşmazdım direk çiftçi olurdum.


.net der susarım...