Güzel bir makale olmuş teşekkürler.

İsmail arkadaşımızın söylediklerine tamamen katılıyorum. Ancak bazı arkadaşlar, bloglarından reklam verebilmek adına 5 TL gibi rakamlardan bahsediyorlar. Bence üzücü bir durum. Gerçekten emek verdiğiniz değerleri yükselen bir blogunuz varsa sizden ricam piyasayı düşürecek nitelikte reklam fiyatları vermeyin reklam verenlere.

Neden ucuz fiyat vermeyelim: Çünkü reklam verenler çalıştıkları firmalardan aldıkları reklam gelirleri ile lord olma yolunda ilerlerken bizim sitemiz aylık 5 lira kazanıyor. Çok mantıklı gelmiyor bana. Hiç kazanmasın daha iyidir. Ben sitemde tanıtım yazısı ve banner reklam sponsorluğu kabul ediyorum. Fiyatlarımı incelerseniz piyasanın makul ücretleridir. Sitesine değer veren bir çok arkadaşımız da bu seviyede tutmaktadır. Ancak kurumsal firmalar iletişime geçmektedir. Bunlar için tamamen farklı bir sponsorluk uygulaması yapıyorum. Sonuçta faturalı işlem. Hemen tanıtım yazısı için 100TL + kdv ekliyorum kesiyorum faturasını iletiyorum ödemem geçiliyor ve makale yayına alınıyor.

Bloglarımızın değerini bilirsek reklam veren kendisi geliyor zaten. Hiç konu açmaya gerek kalmadan.