Rootz
Rootzilla
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Bir müşterime yaptığım web sitesi için yıllık aldığım belli bir host ve domain ücreti var. 3 senedir kendisi ile bir problem yaşamadım ancak bu sene işler tamamen tersine döndü.
Yıllık süresinin bitmek üzere olduğunu kendisine 1 ay önce ilettim. "Tamam hallederiz" tarzında bir cümle kurup tabiri caiz ise geçiştirdi. 2 hafta kala tekrar haber verdim "Ben senin yanına uğrarım" dedi ve iki hafta da böyle geçti.
İnternet sitesinin süresi bitti ve kapandı. Bende yedekleri aldım koydum kenara. Site kapandıktan 1 hafta sonra aramaya başladı. "Site kapalı, erotik içerikler çıkıyor ne yaptın sen ?" diyerek azarladı. Benim bir hatam olmadığını sitenin kapandığını ve expired sayfasını görüntülediğini söyledim. Erotik içerik açıklamasını da girilen sitelere bağlayıp rencide etmek istedim anında itiraz etti :D
Ne kadar ödemesi gerektiğini sordu bende fiyatı bilmesine rağmen tekrar ilettim. "Cebinde o kadar para yok mu nasıl adamsın sen siteyi aç ben sana verecem" dedi yine azarlar tarzda. Bende tatilde olduğumu ve paramın bana lazım olduğunu söylememe rağmen azar ile karışık ısrarlarına devam etti ve film burada koptu.
Domainin düşmemesi için ödemeyi yapıp tekrar aktif ettim. Sitenin veritabanı bilgilerini boşaltarak sayfanın hata vermesini sağladım. Bir kaç gün sonra "sitem açılmıyor halledecem diyorsun halletmiyorsun" dedi. Ben tüm bu görüşmelerde hallederim demedim oysa ki :)
Bir kaç gün boyunca sanki benim ona borcum varmış, taciz eder gibi aradı durdu. Üstüne üstlük ortada ödeme yokken. Telefon ve WhatsApp üzerinden sürekli aşağılayıcı ve azarlayıcı cümleler ile konuştu. Bir insan bayram günü gecenin bir vaktinde aranır mı ?
Veritabanı bağlantı bilgilerini güncelleyerek tekrar aktif ettim. Aradan bir hafta geçti ve bugün sabah ödemeyi yapması gerektiğini söyledim ve banka bilgilerini kendisine ilettim. Faturayı kesmiş, cebimden ödeme yapmışım istemek en doğal hakkım.
Mesajı gördü fakat cevap vermedi. Esas durum şu;
Akşam mesai bitimine kadar bekleyip paranın hesabıma geçmediğini görürsem siteyi askıya almayı düşünüyorum. Sizce bu etik bir davranış olur mu ? Tatilde olmama rağmen, cebimdeki her kuruşun bana lazım olabileceği ihtimaline rağmen sırf mağdur olmasın diye adama yardımcı oluyorum bunun karşılığında gördüğüm muameleye bak. 150-200 liraya beni satın aldığını düşünüyor.
Sizce ne yapmam gerekiyor değerli dostlar ? Dediğimi yapsam haksız duruma düşer miyim ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
seap
emredeger.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Backend Developer
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Hesabi deaktif edip transfere kitlerseniz ve veritabani baglantisini kapatirsaniz ödeyeceğini düşünüyorum. Etik olup olmadığını tartisilir ama siz bir iyilik yapmissiniz ve odeme yapmamakta kararli gözüküyor. :D
7 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hocam bildirdiğiniz takdirde hala ödeme yapmıyorsa kapatmak en doğal hakkınız, normalde böyle diyologların değil konusunun bile geçmemesi lazım. Müşterilerinize karşı biraz daha kurumsal ve sert bir duruş sergilemenizi tavsiye ederim. İpleri elinize almanız lazım en kısa sürede.
8 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Her zaman söz uçar yazı kalır..
Bazı insanlar maalesef ''söz'' kavramını bilemiyorlar.
Bu yüzden yazılı hareket etmek gerekiyor.
Yapılan işlemleri ve almanız gereken miktarı yazıya dökerek mail yollamanız, akabinde verilen süreye göre hareket edeceğinizi belirtmeniz yerinde olacaktır.
Aksi takdirde ''haklı iken haksız duruma düşmek'' gerçekleşebiliyor.
Umarım tatlılıkla sonuçlanır durum.
İyi forumlar.
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam siteue bir index atın ücreti ödenmediği için bu site askıya alınmıştır diye anında ödemeniz hesabına yatırılır. Zamanında denenmiş bir yöntemdir.
6 kişi bu mesajı beğendi.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
sofu44 adlı üyeden alıntı
Hocam siteue bir index atın ücreti ödenmediği için bu site askıya alınmıştır diye anında ödemeniz hesabına yatırılır. Zamanında denenmiş bir yöntemdir.
Bu yorumu yapacaktım sofu44 kardes yazmis bile :)
https://sibergelecek.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** V**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Scalewayda sunucu barındırıyorum kredi kartımdaki sorun nedeni ile 10 gündür ödeyemedim. 5 aydır düzenli ödüyorum. Sunucu hala aktif fakat sistemde para birikiyor. Bu ay iki ayı birden ödeyeceğim. Ama siz uyarmışsınız. Birde müşteri ile içli dışlı olmayın derim. Şahsi düşüncem.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Müşteri kim oluyor da sizi cepten arıyor? Öte yandan aynı soruyu size de soruyorum siz kimsiniz ki müşteriye host satıyor, hizmet sağlıyor ve elden veya hesaptan para alıyorsunuz? Ticari etikten bahsederken birçok konuyu es geçip burada tek taraflı düşünürsen boşa zaman harcarsın.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com