Günümüzde WordPress kuşkusuz ki en çok kullanılan CMS Sistemlerinden biridir. Açık kaynak kodlu olarak yayınlanmakta olan WordPress ile hemen hemen her internet sitesi yapılır iken bizde bu yazımızda sizlere en çok kullanılan WordPress Eklentilerinden bahsetmek istiyoruz.
WordPress eklentileri, temaların daha düzgün çalışmasını sağlamakta ve internet sitenize çeşitli özellikler katmaktadır. İşte son yıllarda WordPress kullanmakta olan sitelerin en çok kullanılan wordpress eklentileri ve bu eklentilerin detaylı açıklamaları;


1) Akismet
WordPress alt yapısı kullanan site sahiplerinin son dönemlerde gelen spam maillerden oldukça rahatsız olduklarını biliyoruz. Kullanıcılar dışında programlar ile atılan bu spam yorumları tek tek temizlemek yerine Akismet eklentisi ile otomatik olarak engelleyebilirsiniz. WordPress kurulumunda otomatik olarak gelen Akismet eklentisinin kullanımı oldukça basit. Eklentiler bölümünden aktifleştireceğiniz Akismet eklentisini aktifleştirmek için WordPress.com adresinden alacağınız API KEY’i aşağıda resimde gördüğünüz alana yazmanız gerekmektedir.


2) Google Xml Sitemap
Site haritası kuşkusuz ki en önemli şeydir. Google Webmaster Tools’da da ihtiyacınız olan site haritasını tek tek uğraşarak oluşturmak yerine sadece Google XML Sitemaps eklentisini kurarak gerçekleştirebilirsiniz. Google XML Sitemaps’ı eklentiler bölümünden kurup aktif ettikten sonra aşağıdaki normal ayarları kullanabilir veya özelleştirebilirsiniz.


3) All in One SEO
WordPress, alt yapısı ile oldukça güçlü bir sistemdir. Bu sistemin ince detaylarını yapabilmek için ise sizlere All in One SEO eklentisi yardımcı oluyor. Site içi SEO konusunda faydalanacağınız All in One SEO eklentisinde gerekli ayar kısımlarını aşağıdaki resimde görebilir ve sizlerde bu ayarları kullanarak doğru bir seçim yapabilirsiniz.


4) PostViews
Bir internet sitesi içerisinde ( özellikle blog siteleri ) yer alan yazıların kaç kişi tarafından okunduğu oldukça merak edilmektedir. Bu bağlamda bizlere 5 yıldızlı bir eklenti olan PosViews eklentisi yardımcı oluyor. Basit kurulumu ve kullanımı olan PostViews eklentisini Eklentiler bölümünden aktifleştirdikten sonra hiçbir ayar yapmadan kullanabilirsiniz.

5) WP-PageNavi
WordPress sitelerinin genel olarak özellikleri sayfa sayfa yazılan yazıların ziyaretçilere sunulmasıdır. Bu bağlamda sayfaları listelemek için ihtiyacımız olan eklentinin adı da Wp-Pagenavi’dir. Otomatik WordPress kurulumda gelen Sonraki Sayfa, Önceki Sayfa durumu kullanmak istemiyorsanız hoş tasarımları bulunan sayfa sıralama eklentisi Wp-Pagenavi’yi kullanabilirsiniz.

6) WP-ContactForm
Bir WordPress alt yapısı ile siteniz var ise ve iletişim bölümü eklemek istiyorsanız sizlere önerebileceğimiz en iyi eklenti WP-ContactForm’dur. Basit kullanımı ve geliştirilebilir ara yüzü ile WP-ContactForm’u istediğiniz gibi kullanabilir, şekillendirebilirsiniz.


7) Gravatars
WordPress siteniz üye alımına açık ise Gravatars eklentisini muhakkak kullanmanızı önermekteyiz. WordPress üyelerine avatar seçme imkanı sunan Gravatars, basit kullanımı ve gelişmiş özellikleri ile eklentileriniz arasında yer alabilecek güçte.


8) WordPress Database Backup
WordPress sitenize büyük önem veriyorsanız yedeklerinizi güncel olarak tutmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz hosting firmasında yaşanacak herhangi bir kesintiden zarar görmek istemiyorsanız basit bir eklenti ile yedeklerinizi güncel tutabilirsiniz. WordPress Database Backup eklentisi ile WordPress Admin panelinden kısa süre içerisinde yedeklerinizi oluşturabilirsiniz.




Kaynak: http://www.trendwp.com/en-cok-kullanilan-wordpress-eklentileri.html