Lions

Lions adlı üyeden alıntı

Büyük bir yanlış düşünce de bu. Bilimin henüz açıklayamadigi şeylerin metafizik olduğunu hangi doktrin söylüyor? Bin yil önce sizofrenik, paranoid rahatsızlıklari bilim aciklayamiyor diye bunlara metafizik dediler, şeytan kaçması dediler. Bin yil once yanardaglari bilim aciklayamiyor diye metafizik dediler, zeus kızdı dediler. Bugün hepsinin açıklamasını bulduk. Bilim daha bigbangi, evrimi bulmadan önce hiçbir dinin evrimden, bigbangten ve diger tüm metafizik zannedilen kesiflerden haberi bile yoktu. Yanıldığınız en önemli nokta "bilim suan aciklayamiyor ha demek ki metafizik" demeniz. Bunu bin yil once de yaptılar ve yanildilar. Bin yil sonra da bütün yaratılış hikayesi açığa kavuşmuş olacak.

Son olarak ezel ve ebed kavramlari metafizige filan ait degildir. Bilim der ki zaman bigbangle yani hareketle başlar. Ondan önce zamansizlik vardir. Zamansizlik hakkinda çok çeşitli yorumlar vardır ve ezel/ebed kavramlari da bu yorumlara dahildir. Benim anlamadığım nokta şudur:

Tanri fikri bugüne kadar reel hiçbir gözlem, analiz, inceleme ve deneye tabii olmamıştır. Tarih boyunca her daim bir fikir, bir var sayim olarak kalmistir. Ancak hem yaratilis hem insanoglunun olusumu incelenmis, gozlenmis, fosiller bulunmus ve teste tabii olmustur. Neden hala insanlik dıdısının dıdısı bulunmadan bilime inanmam diyor? Tanrı hakkinda kesfedilmis 1 tek argüman yok sadece diyalektik mantik çıkarımlari yapiliyor. Mantik çıkarımı yaparak bu evreni karıncanın yarattigini bile ispat edersin. Gerçekten merak ediyorum neden bu kadar ısrarcıyız bu konuda?


Hocam öncelikle ben ısrarcı falan değilim bu konuda, siz benim bir mesajımı alıntıladınız, bense yanıtladım,
maşallah daha 2. alıntınızda destan yazmışsınız, neyse ben yine yanıtlayayım fazlada uzamasın yaratılış/evrim konuları tartışılmaz zaten.

"bilim suan aciklayamiyor ha demek ki metafizik"

Ben konuya bu methodla yaklaşmadım.
Size bilimin ta kendisinden örnek verdim, teorisyenlerden değil.
Metafizik, bilimin henüz açıklayamadığı olaylara uyarlanan bir kılıf değildir.
Metafizik, bilimin reddettiği materyallere yine bilim tarafından uyarlanan bir addır.
Bilime göre hiçbir varlık yoktan var olamaz, varkende yok olamaz.
Sadece enerji değişimi yoluyla biçim değiştirir. Bilim böyle söyler.
Siz konuyu nerelere taşıdınız? Konumuz sadece var oluş.

Siz 'ezelden beri' kavramını çok yanlış algılamışsınız.
'Ezel' kelimesinin anlamı, zamanı ne kadar geri sarabilirsen sar, sonu hiç olmayan bir varlık söz konusudur. Yani bir başlangıç yok.
Bigbang ise besbelli bir başlangıçtır. Bigbang öncesine zamansızlık tanısı koyabileceğiniz bir dayanağınız var mı?

Neyse uzatmaya gerek yok, Tanrı vardır yoktur tartışılır. O konuda bir şey demeyeceğim.
Benim için var, sizin için yoksa da umrumda değil, amacım tezinizi çürütmekte değil.

İyi günler.