westlife

Metafizik, tıpkı numeroloji gibi "bilim" gibi gösterilen ancak bilimle hiçbir alakası olmayan alanlardır hocam. Bana diyorsunuz ki Bigbang'dan önce zamansızlık tanısı koyabileceğiniz bir dayanağınız var mı? Allah aşkına her şeyin yoktan var olduğuna dair bir kanıya nasıl vardınız? Bigbang'den önce zamansızlıkla ilgili tanı için Albert Einstein'ın zaman ve görelilik çalışmalarına bakmak lazım. Nitekim Einstein, zamanın tıpkı evren gibi incelenebilir, gözlemlenebilir hatta kırılabilir bir yapı olduğunu ortaya koymuştur. Elbette bilim hiçbir zaman kesinliğe dayanmaz. Bilim bugün gerçeğe en yakın teorimiz "bigbang"dir der yarın bu çürütülür daha gerçekçi bir hipotez ve teoriyle araştırmasına devam eder.

Zaten din ve bilim arasındaki en büyük problem de buradan kaynaklanır çünkü din her zaman gerçeği bildiğini iddia eder ve bu konuda ısrarcıdır. Der ki "evren şu şu şekilde oldu, insan şu ş şekilde oldu ve ölünce şuraya gidecek" Bilim der ki "iyi de kardeşim nereden biliyorsun bunu? Neyi gözlemledin? Yaratıcıyla konuştuğunu iddia eden 1 tane adamın sözüyle mi bunları savunuyorsun?"

Hiç şüphesiz benim de bir yaratıcı inancım mevcuttur ancak zannedildiği ve dinlerde anlatıldığı gibi trajikomik, üstün süper güç modeli değil. Evvela bu kainatı bir yaratıcı yarattıysa yaratma modeli ve tekniği "bilimdir" Bilime yani gözlem ve algılarımıza aykırı gelen şeyler, bilime aykırı gelen şeyler yaratıcıya ait olamaz.

Saygılar