Hocam şimdi sen hem boş zamanım var, hem proje üretemiyorum ( binevi canım sıkılıyor ) hem de tutsun, popüler olsun diyorsun. Duruma bakılırsa çok zor görünüyor.
Dandik bir blog sitesine bile tüm gününü harcıyor adam. Hem zamanını hem bolca paranı harcaman lazım. Siteni birkaç bin kişi görüp beğenmeden kendi kendine tanıtım olmaz zaten (tutma olayı). Binlerce kişi görecek, sevecek ki onlar da arkadaşlarına söyleyecek ... böyle böyle kitle genişleyecek. İlk başta ne kadar kişi tutturursan o oranda hızlı büyür. Büyüdükçe de ona göre hazırlık yapman gerekecek. Yoksa daha yol almadan birçok sorun çıkar.
Sitesine bakmadan Facebook'dan 1000 liralık reklam yapan birini tanıyorum. Reklamları ilgi gördü, daha o günün sonunda sitesi çöktü. Bir daha da kimse girmedi sitesine. Bu basit bir örnek.
Birde ekip meselesi var. Ekibin maaşlı elemanın değilse, sana destek olmak için toplanmış birkaç ortakçıysa o iş hiçbir işe yaramaz. Ekibin sana maddi destek sağlamıyorsa iş büyümez. Birkaç ay çalışıp hâla elde var 0 olarak devam ettiklerini görünce zaten ekip dediğin insanlar dağılıveriyor hemen.