Öncelikle evrimin bir teori olmadığını bilmek gerek. Teori olan kısmı evrimin gözlemlenme süreci ve bu süreçteki formların değişimi ile alakalıdır. Yani formların değişim sürecinin gözlemlenemeyen kısmına teori diyorlar. Yoksa evrim aklı başında olan düşünebilen her varlığın kabul etmesi gereken bir gerçektir diye düşünüyorum.

Ha illa yok kardeşim "teori" diyorsa varsayımdır diyorsanız, atom bilimcileri atomic theory ile, yer çekimi bilimcileri theory of gravity ile ilgilenirler. Yani yer çekimi yok da mı teori diyorlar yoksa yer çekimini gözlemledikleri sürece mi teori diyorlar? O zaman atom da yok(!) Yer çekimi yok da diyebilirsiniz o da sizin teoriniz olur. Unutmadan bir de görecelik teorisi var ki aman girmeyelim.

Sonuç olarak çok tepki alacağımı biliyorum ama şunu söylemem gerek. 2bin yıl öncesinde evrim ile alakalı bir bilginin olması çok normaldir ve bunun gelişen teknoloji ile kanıtlandığını kabul etmek gerekir. Dünya'nın düz olması, Dünya'nın bir başı ve sonunun olması, Güneş'in ayı takip etmesi, Yıldızların göğe bir kandil gibi serilmesi ve benzeri şeyler de 2bin yıl önce yazılmıştı (İstenirse ayetleri paylaşırım) ama gelişen teknoloji ve bilim sayesinde bunların yanlış olduğu kanıtlandı. Yer kürenin yuvarlak olduğunu, aslında sabit duranın güneş olduğunu ve bizim etrafında döndüğümüzü, dünyanın başının ve sonunun olmadığını biliyor ve kabul ediyoruz. Ve bunun gibi bir çok örnek mevcut. Yeter ki araştırın.