Evrim vardır, gözlemlenebilir, sorgulanabilir, denenebilir ve kanıtlarla sabit sınırları çizilebilirdir. Kanundur.

Evrimi açıklamak için şu ana dek geliştirilen en iyi yol da evrim teorisidir. Evrim teorisi de gözlemlenebilir, sınanabilir ve bilimsel süreçlerle açıklanabilir. 160 yıllık bir geçmişi vardır.

Evrime uymayan hiçbir düşünce, dogma ya da adını ne koyarsanız o unsur, hayal ürünüdür ve gerçekliği yoktur.

Misal: İnsan türlerinden olan sapiens(kısaca biz) nesli, 5-10 bin yaşındadır öncesi yoktur derseniz hayal dünyasında yaşıyorsunuz demektir.

Aynı şekilde dünya düzdür veya dünyanın yaşı 10 bindir gibi safsatalar söylerseniz de fantastik bir hayal dünyanız olduğu kesindir.

Evrim teorisine inanç yönünden bakmak çok hatalı bir düşünce. Bilimde inanç yoktur, doğru ve yanlışlar vardır. Sistemi ortaya koyarsın, kanıtlarını söylersin, denersin ve sınarsın. Varsa hata düzeltir, eksikleri tamamlar ve üstüne inşa etmeye devam edersin.

Oturduğu yerden evrim teorisini çökertecek ve bitireceklerin sonu, engizisyonların dünya düzdür ile mücadelesinden farksız. Doğrular değişmiyor maalesef : ). Ve doğruların sizin inançlarınıza uyma gibi bir zorunluluğu yok, inanç ve doğrularınız gerçek neyse ona uymak zorunda. Yoksa silinip gider.

Evrim teorisini çökerteceğim diyenler, popolarını az kaldırıp bilimsel alana gelebilirler. Bilimsel metodla, evrim teorisine aykırı ve onun temel bileşenlerini gözlemlenebilir kanıtlarla yanlışlama yolu her zaman açık. Yapan zaten adını tarihe yazdırır ve alacağı NOBEL ödüllerinin sayısını hesap bile edemez.

Evet, bilim inançlardan oldukça ayrı bir yapı. Yanlışlanmaktan, çöpe atılmaktan ve doğrulardan çekinmez. Dogmaları, kanıta dayanmayan ve gözlemlenemeyen doğruları yoktur. Bu nedenle evrim teorisi de yanlışlanmaya açıktır; er meydanı açık, adayları bekliyor kısaca.

Şunu da ekleyeyim, 150 yıllık evrim teorisi geçmişi bize şunu gösterdi, bir gün evrim teorisini "yıkacak" "çürütecek" bir gelişme olursa, bu yine bilim insanları kaynaklı olacaktır. Üfürükçü tayfadan olmayacağı kesin. Bilim bu kadar da açık görüşlüdür kısacası : )

Bu kadar uzun yazdım, faydasız olduğunu düşünmüyorum, elbet birilerinde ufak bir kıvılcım çakacaktır; bende zamanında çaktığı gibi.