Merhabalar
Hemen hemen her yazımızda sizlere Google ve Google Optimizasyonu hakkında birşeyler anlatmaya çalışıyoruz.Bu yazımızda da son günlerde herkezi canından bezdiren Google’ın yapmış olduğu köklü değişimlerden bahsediyoruz.Google,site sıralamada haksız rekabet olduğunu,bu haksız rekabet devam ederse eğer birkaç sene sonra Google popülerliğini kaybedeceğini anlamıştır.Sıralamalarda adalet olması açısından yeni sistemler getirmiştir.Bunlardan biri de daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz Google Penguin.Google Penguin dalgalanmaları sonunda şu son birkaç gün içinde tekrar dalgalanmalar başladı.Alexa backlinkler,Google backlinkler ve sitelerin index sayıları değişti.Yani Google kurduğu yeni sisteme göre siteleri yapılandırmaya ve güncellemeye başladı diyebiliriz.
Benim düşünceme göre Google’ın tüm bu yaptığı değişiklikler Seo sektörünü alt üst etmiş durumda.Yani bazı sektörlerde acayip acayip siteler birinci sayfalara gelmiş durumda.Çok kaliteli,çok hitli siteler gerilemiş durumda.Google’a ben güncelleme yapması hakkında katılıyorum.Fakat kaliteli siteleri geri atması tamamen bir saçmalık.Milyonlarca insanın emeğini,parasını ve zamanını hibe ediyorlar resmen.Bu nedenle Google bu yaptığı değişimlerle büyük tepkiler topladı.Google eğer adalete önem veriyorsa,birinci sayfada bulunan 10 yıllık çok kaliteli siteyi neden geriye atıyor ? Neden 2 aylık,hitsiz,indexsiz ve backlinksiz siteyi ileri alıyor.Yani bana göre Google ya batacak ya çıkacak.Umarım eski haline geri döner sistem.Yenilik güzeldir fakat doğru yapılırsa.Bence Google bunu doğru yapamadı.Umarım herkez hakettiği yere biran önce gelir artık.
Kaynak: http://www.seowebtasarim.gen.tr/google-buyuk-degisimde/