basymgroup adlı üyeden alıntı

Bilim var olduğu için oluyor tüm bu fiziksel kimyasal biyolojik olaylar diyemezsin, Allah (veya inandığın başka birşey varsa artık o senin bileceğin iş istersen maymun yaratıyor de) yarattığı için bunları bilimsel olaylar oluyor. Küçücük toplu iğnenin bile yapan bir sahibi varken koskoca bu evrendeki tüm bilimsel olayların bir yapanı yok demek tamamen fantastik bir beynin yapacağı iştir.


Güzel kardeşim sıkıntı bunların tesadüf olmasi/olmamasi yahut bilimin buna yeterli tatminde açıkla yapmıyor olusu değil. Sıkıntı evrenin kendiliginden var olamayacağını düşünüp o halde onu birisi yaratmıştır demek. Ne malum birisinin yarattığı? Ne malum baska bir ırkın deney aleminde olmadığımız? Ne malum bir canlının hücresi olmadığımız? Evrenin kaynağı henuz aciklanamiyor diye onu bir Tanrının yaratmış olduguna dair hicbir kanıt, delil yok. Şunu neden hiç düşünmüyorsunuz:

"Tanri iddiasinda bulunanlar kim? Peygamberler. Tanriyla tek başına konuşup onu elci sectigini soyleyenler kim? Peygamberler. Ayni aileden olan, hepsi birbirini takip edenler kim? Peygamberler. Peki arkadaş ya bu peygamberlik genetik bir rahatsızliksa? "

Yani siz simdi burada koskoca Allah in bir aileye (peygamber ailesine) kiyak geçip onlari elci sectigini, bu koca gladyatör arenasini yarattigini, 1400 yil once insanlari inandirmak icin Ay'ı ikiye bölüp, denizleri yararken artik bize hiçbir doğaüstü mucize göstermedigini ve bunun da adaletli olduğunu mu savunuyorsunuz?