1- veridyen ve guzel hostingin çok ucuz paketleri var. guzel kullanmadım henüz. veridyen kullandım hem ucuz hem de bir şey sorduğunuzda anında cevap alıyorsunuz. abuk subuk isteklerimi bile yerine getirdiler. o derece. ssl ücretsiz ve kendileri kuruyor.
2- ucuz olması için limitli paketlerle başlayabilirsiniz. hit arttıkça paket yükseltirsiniz. çok basit bir olay. bir site ilk açılışta çok az hitle başlayacağı için limitsiz paketlere fazladan ödeme yapmayın. benim kullandığım yöntem bu.
3- bir de 10 site barındırabileceğiniz paketler oluyor. bunlarda dkkat edeceğiniz nokta tüm sitelerin aynı ip de olacağı. işinize gelmiyorsa bunu seçmeyin. ben kullanmıyorum.
4- reseller paketler var. hiç kullanmadım ayrıntılı bilgi veremeyeceğim. cpanel ya da pleski kendiniz kurmanız gerekebilir. bir çok ayar yapılıyordur. bence bu kadar teknik iş başlangıç için gereksiz. aynı şekilde vds ler de teknik bilgi ve uğraş gerektiriyor. bunlarla vakit kaybetmek yerine siteye içeriğe ve seoya çalışmak daha mantıklı.
5- domain için turhost 6 dolar. whois koruma ücetsiz. ileriye dönük projeler için abuk subuk uzantılar almayın. com net org alın. boşta bulamıyorsanız ucuza satanlardan da alabilirsiniz. 30 liraya kötü bir domain kaydedecekseniz 100 liraya işinizi görecek bir domaini satın alın.
6- iyi çalışmalar ve başarılar dilerim.