Merhaba değerli arkadaşlar.
Öncelikle bir makale yazarı olduğumu, çok şükür şimdilik herhangi bir iş kaygısı yaşamadığımı, yazımın başında özellikle belirtmek isterim.
Günümüzde satılan sözde makale özgünleştirme programlarının, işe yaradığına inanan var mı? Merakımdan soruyorum.
Bana göre kesinlikle yok!
Yani bu programlar veri tabanına eklenen kelimelerin eş anlamlı olanlarını bulacak özelliğe sahipte, dünyanın en zeki mühendislerini (dahi seviyesinde) çalıştıran arama motorları, bunu anlamayacak kadar aptal mı?
Günümüzde arama motorlarının yapay zekası, neredeyse normal insan zekası ile yarışacak kapasiteye gelmiştir.
Kendi web siteleri için bunu kullanan arkadaşlara sözüm olmasa da, makale yazarı olarak bunu alıp kullanan arkadaşların bence bir vebal altında olduklarını da söylemek isterim.
En azından bunu yapanların, böyle bir program ile sözde özgünleştirme (!) yaptıklarını açık bir şekilde belirtmelerinin, çok daha insani bir yaklaşım olacağını düşünüyorum.
Google, benzersiz ile eşsiz olanı ayırt edecek kadar zekidir.. Böyle bir durum nedeniyle rahatsızlığımı, etik olmayan bir durumu dile getirmek istedim.
Ki bakın Microsoft ürünleri ya da Google, bizim dilimizi bizden çok daha iyi bilmekte, bu ürünleri kullanırken dilimizle uyumlu olmayan yanlış kelime vb. şeyler gördüğünde, altını kırmızı çizgi ile çizerek belirtmektedir. Buradan dahi aslında, yapay zekamız normal bir insanın zekasına yakındır demektedir :)
Ki zaten mantıken bu programlar tam anlamı ile işe yarar olsaydı, piyasada 50-100 TL arasında satılmazdı. Ayrıca kimse makale yazmaya ya da ücreti karşılığı yazdırmaya uğraşmaz, alıp kullanırdı. Ben bir makaleyi yarım saatte özene bezene zor yazarken, program 5 dakikada özgünleştirmekte öyle mi? :)
Hepinize hayırlı işler, iyi forumlar dilerim.