mcayapim adlı üyeden alıntı

AhmetKarabulut üstad peki ne görür bu bilgisayar mühendisliği öğrencileri, domain,hosting neredeyse hiç ilgilenmezler ise ne ile ilgilenirler. Donanımsal üzerine mi ders görüyorlar yoksa?


Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi, öğrenim sürecini her ne kadar kendisi şekillendirecek olsa da temel de şu bilgilere yetkin olacak şekilde eğitim görür;
1-) Donanım (RAM,ROM, Mikro İşlemci, Mikro Denetleyi, Elektrik - Elektronik Bilgisi vb.)
Burada ekran kartı modelleri, power supply seçimi tarzı bilgiler bulunmaz.
2-) Yazılım Mimarisi ( Algoritma nedir, Nasıl geliştirilir | Veri Yapıları | Yazılım Süreçleri | Nesne Yönelimli Programlama Temeller, Prensipleri ve Süreçleri vb. )
3-) Ağ Mimarisi (Router, ATM, IP yapısı, Framework, Cloud, Framerelay vb. yapılar)

Bu süreçte tabii ki, öğrenci kendi istediği ve uzmanlaşmak istediği alana yönelik ders seçimleri yaparak, o alanda kendini geliştirir.

Demek istediğim tabii ki "tüm bir bilgisayar mühendisi(veya öğrencisi) hosting, domain, format atma, bilgisayar parçaları konusunda bilgili değildir" değil. Sadece "nerdeyse hiç bir" bilgisayar mühedisi(veya öğrencisi) bu konu da okulunda eğitim almaz, biliyorsa diğer bu alanda eğitim almamış kişiler gibi kendi isteği üzerine öğrenmiştir. Yani bir bilgisayar mühendisi web site kurmayı, ekran kartı takmayı hatta ve hatta bilgisayarın iç yapısını dahi bilmeyebilir.

Kısaca Bilgisayar Mühendisliği işin daha çok "mühendislik" kısmı ile ilgilenir.(Eminim ki bu kısmı sağlayamayan bir çok üniversite'de mevcuttur. Ama bu bölümün temel amacı budur)