AhmetKarabulut adlı üyeden alıntı

Burada iç yapıdan kastım ram nasıl takılır, power supply nasıl bağlanır vb. idi. Ki zaten sizin sorunuz bu konudan çok daha bağımsız bir soruydu.

Demek istediğim şu ki, bir inşaat müdensi nasıl malayla duvar öğrenmeyi bölümünde öğrenmiyorsa; bilgisayar mühendisi de hosting, domain, format atmak, teknik servis işleri gibi alanı dışı konuları öğrenmez. Umarım öğrenmek istediğiniz cevabı almışsınızdır :)

Bilgisayar Mühendisliği hakkında öğrenim görülen şeylerin çoğu meslek liselerinde 10. Sınıfta BTT (Bilişim Teknolojileri Temelleri) dersinde öğretiliyor. Ve bu yazdığınız çoğu şeyi, özellikle Ağ Mimarisi başlığı altında yazdıklarınızla ilgili şeyleri deneysel olarak yapıyorlardır umarım, çünkü bunlarla ilgili bir sıkıntı olduğunda deneme-yanılma yöntemiyle çözüleceği için teorik olarak edinilen bilgi pekte işe yaramayacaktır. Konuda tartıştığınız olaya gelirsek, üniversite dediğimiz ortamda Bilgisayar Mühendisliğini seçiyorsa bir şahıs, ve gerçekten teknolojiye, yeni şeyler bulmaya ve hayata geçirmeye odaklıysa "hosting" kelimesinin anlamını dahi uzaktan yakından bilmemesi büyük bir ayıp. Bu benim kişisel görüşüm ve sonuna kadar savunabilirim, çok tartışmasını yapmamak için kısa tutuyorum fakat bu sektöre giren biri bilgisayarı ilgilendiren bütün terimleri, bu piyasayı yakından takip etmeli. Sonra üniversite bittikten sonra en ufak tecrübe edinememiş öğrenciler diploma aldık ama iş yok diye yakınıyorlar. Eğitim sisteminin güzelliğini videoda çok güzel göstermişler bence. Kolay gelsin. ( Konuya itafen; mcayapim )