Merhaba arkadaslar,

Hali hazırda evimizde ***** vdsl kullanıyoruz lakin sürekli kopmalar kesilmeler ve düşük hız görüyoruz. Türk ******* ekipleri direkte kontrol ettiklerinde 25 mbps civarı hız görürken evin içinde aldıgım hız 4mbps civarı. Direkle evin arası 2 metre.

Kontrol ettiğimde evin içindeki kablolarda 3-4 tane ek yapıldıgını ve ince bir dsl kablosu oldugunu gordum. ******* ekipleri de bununla alakalı oldugunu soylediler.

Bildiğiniz üzere evin girişine kadar hizmet veriyolar. Ev vaktinde tek daireydi girişte herhangi bir kutu yoktu. Şu an 2 katlı ve 2 dairemiz var. Türknete geçiş yaptık aktivasyon asamasında. Gelip kutuya baglantı yapılacak dediler.

1-kutuyu biz mi takıyoruz (eğer öyle ise internetten bir link atar mısınız görüp yarın alayım)
2-evin içindeki tesisatı değiştirip yeni kablo baglamak istiyorum. Kablo bakır mı olmalı yoksa bildiğimiz ince dsl kablosu mu (telefona baglanan)

buradaki tesisatı değiştirmesekte kutudan diğer daireye de hat gidecek orayada kablo baglamam gerek.

Turknet teki temsilci bana vdsl bakır kablosunun adsl den farkı kalın kablodur yoksa hızı alamazsınız demişti. Yardımcı olursanız pazar gunu evde oldugum için yarın halletmek istiyorum hafta içi *******dan gelecekler.

kablo ve kutu örneği için yardım edin lütfen.