gaste adlı üyeden alıntı

******* kutu takmaz. Bina sahibi kutuyu alır. Bakır kablo dediği normal telefon kablosu zaten. Sen o kabloyu CAT6 olarak al sağlamdır veri kaybı yaşatmaz. Normalde telefon kablosu 1 TL (metresi) o kablo 2 TL falandır metresi. Elektrikçilerde bulabilirsin ama genelde ellerinde CAT5 vardır. Cat6 yerine CAT5 te alabilirsin. *******cu kutuya hattı bağladıktan sonra 2 uç bırakır o uçlara kablonu bağla modeme götür. Uçları çaktırmalısın yoksa kendin çakmak zorunda kalırsın. Kaç metre lazımsa bir ucuna uç çaktır. Modeme veya Siplittere bağlayabilmen için. Modemden acces pointe gidecek olan kablo olacaksa iki ucu çakılı olmalı
:) Kesin kafan karışmıştır.


Şu kutu için bir satın alma linki var mı hocam?

Şimdi kutuya kadar ******* geldi zaten taktı kutudan sonrası bende. Kutuya baglayacagım kablo cat6 olacak ve ben o ucları açık kabloya dsl plastik kafasını meteresini hesaplayıp pensesiyle sıktıracagım. Aslında ona gerek yok cunku evin içinde bu var.



bu zımbırtıyı cıkarıp cat6 dan gelen kabloları da buna baglayacagım. Bana yani adet kutu 1 adet yeterli uzunlukta cat6 kablosu lazım?