Rastider Wordpress İçindekiler Eklentisi



Merhaba arkadaşlar! Bir süredir kendi sitem olan Rastider için ihtiyaç duyduğum fakat bir türlü bulamadığım içindekiler eklentisini hazırladım sonunda. Basit ve oldukça küçük boyutta bir eklenti ama benim işimi görüyor. Bilmiyorum belki yanılıyorumdur belki ama Wordpress için hazırlanan ilk içindekiler eklentisi sanırım. Belki de ben bulamadım :) Neyse lafı fazla uzatmadan size kısaca tanıtayım eklentiyi.

Nedir?
Rastider İçindekiler Eklentisi, basit olarak hazırladığınız yazıdaki

,

,

,

ve
etiketletini otomatik olarak süzerek içindekiler tablosu oluşturur. Örneğin

etiketinin tekabül ettiği değer, yönetim panelinde yazı yazarken “başlık 2” olarak atanır. Ayrıca metinde yer alan bu etiketleri düzenleyerek bunların her birine “id” ekler. Böylece sitenizi ziyaret edenler içindekiler tablosundan yola çıkarak yazıyla ilgili fikre sahip olduğu gibi, yazının istediği kısmına da rahatça geçiş yapabilirler. Ayrıca yazı içindeki başlıklara bağlantı verilmesi SEO açısından da oldukça faydalıdır.

Avantajları

    [*]İçeriğinizi daha düzenli ve anlaşılabilir kılar.
    [*]Ziyaretçinizin aradığı içeriğe daha kolay ulaşmasını sağlar.
    [*]Ziyaretçinin sitede kalma süresini uzatır.
    [*]SEO açısından faydalıdır.


Eleştirileriniz
Benim sitemde eklenti sorunsuz çalışıyor ama muhakkak gözden kaçırdığım hatalar olacaktır. Şu an eklenti beta aşamasında da diyebiliriz. Kullanan arkadaşların eleştirilerini ve yorumlarını bekliyorum.


İndir
Demo, indirme ve ayrıntılı bilgi için: http://rastider.com/wordpress-rastider-icindekiler-eklentisi
Wordpress Plugin adresi: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-table-of-contents/