Herkese Merhaba, şu sıralar forum sitelerinde(sadece burada değil, her forumda) veya diğer platformlarda SEO hizmeti veren bazı arkadaşlar ve kendini SEO uzmanı sananlar, 10 liraya 20 liraya veya 100-150 liraya Genel bir SEO hizmeti veriyorlar paket satıyorlar.
Benim anlamadığım bu iş nasıl bu kadar ucuz olabilir. Bot ile yapsanız bile bu kadar ucuz olmaz ki zaten kime sorsak 150 backlinki 50 tanıtımı vs. Manuel ekliyor :)
Ha alan var mı tabi ki dolu. 10-20 veya 50 lira gibi bir fiyat ile Genel SEO paketini alan arkadaşlar da siteleri uçacak sanıyor. Ve mağdur kalıyorlar. Bu demek değildir ki ne kadar pahalı o kadar iyi. Benim sadece demek istediğim Genel SEO hizmetini 10,20,50,100 lira gibi fiyatlardan vererek bu işi bu kadar bilmediğinizi belli etmeyin bari. Ya da bırakın adam gibi yapanlar hizmet versin siz başka yere yönelin. Yok illa yapacam diyorsan bari genel seo yapma, mesela sadece backlink sat, sadece tanıtım sat vs.
Yani bir işi yapacaksan hakkını al doğru düzgün yap. İnsanları kandırma.
SEO hizmetleri/paketleri alan arkadaşlara da şöyle bir önerim var. Arkadaşlar böyle komik fiyatlarla Full/Genel SEO yapıp üstlere çıkamazsınız. Bu iş adım adımdır. Parça parçadır. Mesela yeni site için ilk hafta tanıtım yazıları satın alırsın, sonrasında backlink alırsın vs. ondan sonra farklı farklı yerlerden yine parça parça hizmetler/paketler alırsınız. Böyle ilerlersiniz. Yine de genel bir çalışma isterseniz ayrıntı döküman isteyin, hizmeti iyice araştırın.
Sizin de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Herkese iyi forumlar.