dava ile alamazlar.

geçmişte bir çok wipo davası falan vardı biraz incelemiştim ve çok fazla ayrıntıya bakıyorlar davalarda. öyle hemen aynı isimmiş verelim gitsin olayı yok.

sizin domainde 34 istanbul plaka kodu genel bir sembol. haber ise daha genel bir kavram. bu ikisi sahiplenilemez. haber34 diye tescil yapılabilir ya da 34haber şeklinde ve onlar da bunu yapmışlar ve bu sayede com.tr domaini almışlar zaten. com net org club at deve gibi bi milyon uzantı var. bu uzantılar ilk gelenin alması üzerine kurulu. çk uzun anlatmayayım bu kısımlar. kanald wipo davası metinlerini araştırın google dan. faydalı olacaktır.

yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var. kesinlikle domaini onlara satmaya çalışmayın. fiyat önermeyin. illa almak istiyorlarsa ilk onlar size konuyu açsın ve teklifte bulunsun. mahkemede aleyhinize kullanılabilecek bir husus bu.

tavsiyem karşı tarafa cevap vermeyin. ne avukatlara ne şirket sahibine. bırakın onlar size yazsın çizsin. söyleyeceğiniz basit bir cümle mahkemede size karşı kullanılabilir. domaini onlara satmak için kötü amaçla alınmış izlenimi ya da marka değerlerini kullanmanız ıvır zıvır...

sizin muhatabınız sadece mahkeme olsun. dava açabilirlerse. sanmıyorum.

siteyi de aktif hale getirebilirsiniz. haber domainine haber dışında ne sitesi kurulabilir ki.

son olarak domaini yabancı bir firmaya taşıyın ve whois gizleyin. bunu kesinlikle yapın. nedenini yazmama gerek yok sanırım.