TNT adlı üyeden alıntı

Şimdi şöyle bir bakıyorum da

15 adet web sitesi + hosting minimum hesaplandığı zaman 15 dolar'dan yılda 225 dolar yapıyor. Buda ortalama olarak 800 TL yapıyor.

Hadi geçtik bunları

15 adet websitesi için 15 domain barındırabileceğin bir bayi hosting alsan yıllık ödeyeceğin tutar yine ortalama 700 civarı bir maliyete geliyor domainler ile birlikte.

10 Sene açık kalsa siteler vs. desen 8.000 TL yapıyor.

Bir sunucu aldığın zaman ortalama olarak 2-5 bin tl arası satılık sunucular mevcut. 4.000 TL Bir sunucu aldığını varsayım olarak düşünürsek 10 yılda ödeyeceğin internet parası 4.000 TL yi geçer mi ?

Ve extra olarak ''15 Adet Web sitesi dedik başta ama bu sayı artmayacak mı ?'' konusu da ayrı bir tartışılır. Yorumlara şöyle bir göz gezdiriyorum da arkadaşımız heyecanlanmış kendi için farklı bir şeyler düşünmüş konu içerisine sunucu kiralama firmaları dadanmış :)

Sunucu almak yerine kirala diyen arkadaşlarında geçerli sebepleri var fakat kiralama al diyenlerin de farklı sebepleri var.

Açık konuşmak gerekirse bayi hosting kullanıyorum 8 adet web sitem var ama bu sayı 20 adete vurduğu anda sunucu satın almayı ciddi ciddi düşünürüm.

Sana tavsiye olarak şunu söyleyeyim.

Yanımda olsun gözümün önünde vs. tarzında düşünüyorsun. Güzel bir düşünce ama evden ziyade farklı bir yerde tutsan daha mantıklı gelirdi bana. :) Hayırlısı olsun :)

Çok teşekkür ediyorum bu kadar kibar ve açıklamalı şekilde yazdığınız için. Çoğu kişi direk mantıksız diyorlor ve açıklamayı faala yapmıyorlar. Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.