Arkadaşlar Lan kelimesinin hakaret suçu olarak algılanıp hapis cezasına varan cezalara kadar değerlendirilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?


Sabah Gazetesinin bir haberine göre..
" Yargıtay günlük hayatta sıkça kullanılan kaba bir kelime olan "lan" kelimesiyle ilgili içtihadını değiştirdi, bu sözün hakaret olduğuna ve hapis cezasına varana kadar ceza verilmesi gerektiğine karar verdi.
Daha önceki davalarda hakaret davalarına bakan Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, lan sözü için " kava ve rahatsız edici " olarak kabul edip verilen cezaları bozuyor, beraat kararlarını da onuyordu fakat bu konu ceza davalarında ki son karar yeri olan Ceza Genel Kurulunda görüşüldü ve bundan sonra "lan" kelimesi hakaret suçudur kararı verildi. "

Bu karar ile ilgili açıklama yapmak gerekirse aşağıda ki verdiğim örnek tarzında bir olay olmuş ve Yargıtaydan böyle bir karar çıkmış olabilir.

Bu haber ile ilgili olay ve Yargıtay kararı;
"Olay günü bir başka nedenle geldiği karakolda çevre koruma nöbetçisi olan müşteki ile araç park meselesi nedeniyle tartıştıktan sonra patinaj yaptırarak aracını hızlı bir biçimde başka yere park etmesi ve yürüyerek geldiği karakol girişinde müştekinin 'nereye gidiyorsun' şeklindeki sorusu üzerine 'sana ne lan, sen kimsin, ben istediğim yere gider istediğim yerden çıkarım bana kimse karışamaz' şeklindeki sözlerinin, kamu görevlisi olan müşteki polis memurunu tahkir edici nitelikte bulunduğundan hakaret suçunu oluşturduğuna" karar verilmiştir."

Kaynak: http://www.beyazdaktilo.com/2017/10/lan-kelimesi-suc-mudur.html