Tolga kardeşim, böyle bir projede ilk önce yapman gerekeni bir ağabeyin olarak söylemek isterim. Öncelikle kimsenin, ilk mesajında da söylediğin gibi; "Yapamazsın, edemezsin, bu varken tutmaz, şu varken şöyle olmaz." gibi söylemlerine kulak asma.
Yazmış olduğun teşekkür mesajına ilaveten, doğaçlama bir şey paylaşmak istiyorum. Evet, bir proje sonradan gelişim göstererek bir ivme kazanabilir fakat seçilmiş olan bu sektör yani webmaster ticaret portalı, ana temelleri oluşturulmadan başlanacak bir şey değildir. Yani site araçları örneğim mesela. Projeni hayata geçirip tanıtıma başladığında, giren kişi bu gibi araçları görmez ise, sıradan bir forum muamelesi gösterip tekrardan giriş yapmayabilir bu bir risktir. Öncelikli olarak projede yer alması gereken faktörler mutlaka işlenmiş olmalıdır.
Sonradan eklenmesi veya geliştirilmesi gereken şeyler ayrıyeten analiz edilir. Mesela Wmaracı platformunun "Nedir" kategorisi gibi.
Hevesini anlıyorum, yapabileceğini de düşünüyorum ama çevremizde iyi örnekleri pek yok. Mesela hatırladığım kadarıyla söyleyeyim. Bundan bir kaç ay önce genç bir arkadaş böyle bir girişimde bulundu hatta forumunu açtı, kategorilerini girdi, konular girmeye başladı ama her her gün sitesine girip takip ettim, kontrol ettim geliştirdiği veya değiştirdiği neler var diye. Sonuç ne oldu biliyor musun? Site kapalı şu anda.
Demem o ki başla. Yapamasan bile uğraş. Forum girişimlerinden korkma. Webmaster ticaret portalı projesini geçtim, ne alanda forum açarsan aç vazgeçme. Ülkemizdeki, forum tutmaz, herkes blog açıyor vesaire algısına ben takılmıyorum. Bu tür insanlar bir şeyler öğrenmek istediklerinde hemen forumlara koşuyorlar. Webmaster ticaret portalı ultra aşırı emek ve çaba isteyen bir sektör. Bunun haricinde sektör ne olursa olsun eğer ben bir karar verirsem ve çalışmalara başlarsam, forum sitesini her şekilde tuttururum. Bu bağlamda önce sende kendine inan.