Sevgili dostum Cenk;
Senin de söylediğin gibi, yıllarca alışılmış olan vBulletin bitti. Sadece ülkemizdeki bu vBulletin algısını bitiremedik çünkü herkes buna alıştı, tertemiz dosyalarını w4rez olarak bulabildikleri için hep tercih sebebi olduğundan dolayı herkes vBulletin diyebilir. Muhtemelen çoğu da XenForo ile tanışmamıştır.
Ben yaklaşık 1 yıldır XenForo kullanıyorum. 2 adet forum projem var ve biri şu an deneme aşamasında kapalı beta. Yani XenForo'nun resmi sitesindeki eklenti veritabanında geziniyorum, işime yarayabilecek eklentiler var mı diye bakınıp, bazılarını indirip deniyorum vesaire. O yüzden forum henüz kapalı.
XenForo'yu burada övebilmek adına tüm ayrıntıları yazmak isterdim ama çok vakit alır. Dilersen skype üzerinden XenForoya dair bütün sorduklarını yanıtlarım.
Yüzeysel olarak kilit olan özelliklerini söyleyebilirim;
XenForo satın alıp kurduktan sonra, SEO için ekstra bir eklenti veya çaba sarfetmene hiç bir koşulda gerek yok. Diğer forum yazılımlarında bu durum için eklenti yüklemen gerekir. XenForo'da bu tümleşiktir. Admin panelinden tüm değişimleri yapmana olanak tanır.
Arayüzü oldukça basittir, kullanımı kolaydır. Her ne kadar Türkçe desteği zayıf ve alışılmış şeyler olsa da kesinlikle kullanmaya değer. Yabancı kaynaklarda çok fazla karşılaştırmalar var ve XenForo'nun bu bağlamda lider olması muhtemel. Çünkü Türk webmaster arkadaşların çoğu İngilizce bilmedikleri için XenForo'yu tanımıyor.
Yazılımsal olarak, CPU tüketimi diğerlerine oranla düşük, stabil çalışan bir sistem. Resmi siteden demo talep edip kullandın mı?