-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba hocalar, aklımda olan websitesi için domain arayışındayım. Aklımda 2 alternatif var; biri 3 karakterli ama .gen.tr uzantılı, diğeri ise 6 karakterli ama .com uzantılı. Seo ve bilinirlik açısından hangisini kaydetmem yararlı olur?
Not: iki alternatifte dolu değil.
May the force be with us...
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Seo acisindan alan adinin bir etkisk yok gireceginiz icerige bagli. Brn olsam .com secerdim
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Seo açısından etkisi olumsuz olmaz fakat ben .com/net/org/co uzantıları dışındakilere hoş bakmam. Heleki marka olacak ise kesinlikle bence ya .com yada .net olmalı. Ki yapılan araştırmalarda .com uzantısının kullanıcıya güven verdiği tespit edilmiş.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
CivanDemir adlı üyeden alıntı
Seo açısından etkisi olumsuz olmaz fakat ben .com/net/org/co uzantıları dışındakilere hoş bakmam. Heleki marka olacak ise kesinlikle bence ya .com yada .net olmalı. Ki yapılan araştırmalarda .com uzantısının kullanıcıya güven verdiği tespit edilmiş.
Marka olma potansiyeli var hocam. Valla bende son kullanıcı gözüyle baktım com daha mantıklı geldi. Turhostta da kampanya var zaten. Co uzantısını ucuza satan yer biliyor musunuz hocam?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
.co uzantısını ucuza satan yer bilmediğim gibi, o alan adının klasiklere göre daha pahalı olduğunu biliyorum. En son 3 sene önce almıştım 90 liraya
samsa
Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
T** O**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Tabii ki com uzantısı.
Seo açısından hiçbir farkı olmaz Önemli olan içeriğin kalitesidir ama kullanıcı algısı açısından com dur.
Bir de şöyle bir şey var ki ülkemde hiç İngilizce Bilmeyen Adam bile .kom dediğinde com diye yazılacağını bilir
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
samsa adlı üyeden alıntı
Tabii ki com uzantısı.
Seo açısından hiçbir farkı olmaz Önemli olan içeriğin kalitesidir ama kullanıcı algısı açısından com dur.
Bir de şöyle bir şey var ki ülkemde hiç İngilizce Bilmeyen Adam bile .kom dediğinde com diye yazılacağını bilir
O zaman kararımı verdim. Com alıyorum. Cevap yazan herkese çok teşekkürler