Site bağlantıları

Google'ın bazı arama sonuçlarının altında görüntülenen ve site bağlantısı adı verilen bağlantıların kullanılmasındaki amaç, kullanıcıların sitenizde daha kolay gezinebilmesini sağlamaktır. Sistemlerimiz, kullanıcılara zaman kazandıracak ve aradıkları bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlayacak kısayollar bulmak üzere sitenizin bağlantı yapısını analiz eder.



1: Ana arama sonucu

2: Site bağlantıları

Arama sonuçlarında site bağlantılarını yalnızca kullanıcı için yararlı olacağını düşündüğümüzde gösteririz. Sitenizin yapısı algoritmalarımızın iyi site bağlantıları bulmasına olanak vermiyorsa veya sitenize ait site bağlantılarının kullanıcının sorgusuyla alakalı olduğunu düşünmüyorsak, bu bağlantıları göstermeyiz.

Şu an için site bağlantıları otomatiktir. Site bağlantısı algoritmalarımızı daha iyi hale getirmek için sürekli çalışıyoruz ve ileride Web yöneticisi girişlerini de kapsam içine alabiliriz. Bununla birlikte, site bağlantılarınızın kalitesini iyileştirmek için izleyebileceğiniz en iyi uygulamalar vardır. Örneğin, sitenizin dahili bağlantıları için, bağlantı metni ve alternatif metin kullandığınızdan, alternatif metnin bilgilendirici, kısa ve benzersiz olduğundan emin olun.

Kaynak: Search Console Yardım