Foruma baktım ama böyle bir konu görmedim.Bu yazımda geçenlerde denk geldiğim wordpress kullananlar için yararlı olacak bir konuyu paylaşmak istiyorum.
diyelim ki bir sitemiz var ve alt yapısında wordpress kurulu.
sitemiz.com/wp-admin deyince sitemiz.com/wp-login.php ye gelmekte çoğunlukla
işte burdaki giriş formunu nasıl gizleyeceğiz.

Anadizinde bulunan “wp-login.php” dosyasını açıyoruz.
eski sürümlerde :

yeni sürümlerde :

Bu kodun bulunduğu satıra gidiyoruz.

Hemen üstüne :

$islem = $_GET["git"];
if($islem == "panel"){
?>

bu kodları ekliyoruz(git ve panel kelimelerini kendinize göre düzenleyebilirsiniz).

wp-login.php sayfamızın en altına iniyoruz

login_footer();
break;
} // end action switch
?>

Üstteki kodları buluyoruz ve aşağıdaki ile değiştiriyoruz

login_footer();
}
break;
} // end action switch
?>

Şimdi gelelim kullanım şekline..
Burada WordPress Yönetim Panelinin giriş formunu gizlemiş olduk. Şifremizin bir başkasının elini geçtiğini varsayarsak sitemiz.com/wp-login.php sayfasındaki formu görüntüleyemeceği için şifre elinde patlayacaktır
Peki biz nasıl giriş yapacağız derseniz.

sitemiz.com/wp-login.php?git=panel

Anahtar kelimemizi yazdığımız takdirde giriş formu gözükecektir.

localden ekran görüntüsü(eklendikten sonraki halidir.) :

-----------------------------------------------------------------------

MehmetEmre adlı üyeden alıntı

Peki, wp.login.php yerine, (örn.) giris.php kullanabilir miyiz?

Mehmet kardeşimin sorusuna cevap vermek istiyorum. Öncelikle bütün dosyaların yedeğini alalım bir kenara koyalım.Yedeğinde kopyasını alalım bir kenara.Bunu kesinlikle yapın yoksa sonra durumunuz kötü olabilir.

evet arkadaşlar kısa uğraşlar sonunda o konuyu da başardım.Grepwin adlı program ile değiştiriyoruz.

Önce programı kuruyoruz sonra açıyoruz.
Search for kısmına değiştirmek istediğimiz wp-login yazıyoruz ekran görüntüsü göstersin bize :D

Replace dedikten sonra
Orda gelen kutucuğa evet diyoruz.Programımız değişiklikleri yapıyor.
wp-login i değiştirdik diye iş bitti sanmayın. :)
wp-admin yazıp aynı işlemi yapıyoruz. wp-logini mesela wp-giris diye değiştirdik

wp-admini de başka bir şey yapabiliriz fakat ben wp-giris yapmayı tercih ettim.
(siz ne yaparsanız yapın :) )
aynı işlemleri yaptıktan sonra admin yazıp wp-adminde ne dediysek(değiştirilen etiketi) onları tekrardan yapıyoruz.daha iş bitmedi :)

sonra klasörde admin yazan bütün dosyaları arıyoruz.ve mesela wp-admin klasörü yada css içindeki wp-admin admin-bar gibi bir sürü dosya
hepsini wp-admine girmiş olduğumuz etikete göre yeniden değiştiriyoruz elimizle.
Ben wp-admin klasörünü wp-giris yaptığım için bütün hepsine giris yazdım sizde ne yazacaksanız ona göre hepsine o etiketi yazacaksınız.İşlem bu kadar.
Bazı eklentiler sorun çıkartabilir.Wp-admin bulunamadı gibisinden.Localde denediğim için bende bir sorun oluşmadı.Eklenti kullanan arkadaşlar dikkatli olsun.Baştada dediğim gibi yedek almayı unutmasınlar.Öyle bir hata verirse hangi satırda ise o dosyayı açıp satırdaki wp-admini değiştirdiğimiz etiketi yazarsınız olur :)

evet işte son hali :)

iyi forumlar. - İbrahim Yüzer ~