Herkes kodlama öğrenmek zorunda değil. Doktor olacak adama gidip kodlama öğretmenin ne gibi bir faydası olabilir ? Herkesin ilgi alanları farklı, herkesin yapmak istediği bir iş, bir meslek var. Gidip ayırt etmeksizin bütün herkese kodlama öğretirsen, şuan liselerde verilen eğitimden zoraki ve gereksiz eğitimden farkı olmaz.

Bana kalırsa Türkiye'nin her yerine bir kurs açılmalı. Şuan 24 yaşındayım ve ilerde halim vaktim el verirse yaşadığım bölgede, kasabada ücretsiz kodlama dersleri veren dershane yapısı bir merkez açmak istiyorum. Hatta iş adımlarından, büyük markalardan yardım talep ederek Türkiye'nin bir çok bölgesinde böyle merkezler açılmalı.

Büyük katılım olabilir diye düşünüyorum hemde, ilgisi olan kişileri küçük yaşta keşfedebilir ve onlara düzgün, planlı bir eğitim verilebilir. Çünkü bu alanda ciddi eksiğimiz var. Bizde yazılımcıların sayısı az ve kimse kendini geliştirmeyi düşünmüyor, en kısa zamanda öğrendiği şeylerden paza kazanmaya çalışıyor, üstüne bir şeyler katmaya çalışan kaç kişi var ?

Vakti olmayana özet: Zorunlu olmasın, gönüllü olsun. Okullarda değil, dershane tarzı yerlerde ücretsiz olarak, katılan öğrencilere öğretilsin.