Sky4Life adlı üyeden alıntı

HeadCMoon istediğiniz birşey varsa öğretebilirim. Ne için sordunuz ? Bu bilgileri öğretmen olmasanız da Google'a "Ortaöğretim Haftalık Ders Programı" veya "İlköğretim Haftalık Ders Programı" yazdığınızda öğrenebilirsiniz.

Başka Yardımcı olabileceğim bir konu varmı ?

darknov4 cevap tükenince başkalarının postlarını beğenir oldunuz :)


Sizden öğrenebileceğim bir şeyler varsa öğrenmek isterim ancak; İlk gönderdiğiniz ders planı bundan 3 yıl öncesine ait. Zaten son 3 yıldır uygulanan müfredata ilk göndediğiniz o listede yazılı olan, Trafik Güvenliği, İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi, Rehberlik ve Keriyer Planlama derslerinin tamamı seçmeli ders.

Bu dosya zorunlu İmam Hatip Dönüştürülmesinden öncesine ait. Keşke programın tarihlerine de baksaydınız.

Çünkü şu anda o Seçmeli Dersler yerine imam hatiplerde Kur'an Okuma, Hz. Muhammed'in Hayatı gibi dersler var.

Ayrıca şehir merkezlerindeki hemen hemen tüm Orta ve Lise öğretim kurumları İmam Hatip oldu. Anadolu ve Fen Liseleri şehir dışındaki okullara kaydırıldı. Bu sebeple maddi imkansızlık yaşayan aileler ulaşım sıkıntısı yaşadığı için çocuklarını o okullara gönderemiyorlar. Bunlar da Google'da yazıyor mu?
Yazmıyorsa eğer Google'da yazan iki şey söyleyeyim;

1. Son 3 yıl içinde açıktan lise okuma oranları. İmam Hatip'lerde okumak istemeyen herkes açık liselere kayıt yaptırıyorlar. Son 3 yılda bu oran %300'lerde.

2. Rica etsem aynı ders programlarının İmam Hatip'ler için olanlarını da paylaşır mısınız? Aradaki fark net bir şekilde ortaya çıkacaktır ama lütfen bu kez güncel programları paylaşın.

Bununla birlikte; din öğretimine asla ama asla karşı değilim, çok şükür müslümanım. Benim sıkıntım zorlamaya dönüştürülmesi. 18 Yıllık bir öğretmen olarak size bir şey öğretemem belki ama gerçekte olanı görmek isterseniz, seve seve size bir şehir / okul turu yaptırabilirim. Google'a bakarak eğitim sistemini anlamak, buzdolabının kullanım kılavuzuna bakarak kurufasülye yemeği yapmaya çalışmaya benziyor. :)

Başka bir yanıt vermeyeceğim. Saygılarımla.