#Ekim ilk haftası itibariyle hala konuyu takip edenler için:
Evet çok büyük dalgalanmalar yaşadık lakin artık sistem normalleşmeye ve facebook youtube gibi alakasız sonuçlara verilen değer düşmeye başladı.
Yaptığım onlarca çalışmadan elde ettiğim sonuca dayanarak söylüyorum bu güncelleme de patlayan sitelerin hepsi sadece backlinke dayalı, iç optimizasyonu ve yeterli içeriği olmayan sitelerdi. Her işimde ilk önce iç seo optimizasyonunu şart koşarak aldığım için artık meyvelerini yemeye başladığım için sevinçliyim.
Artık o sinirimi bozan bu adam bu siteyle nasıl buralarda dediğim hatta hacklink yaptığını bizzat bildiğim sitelerin gidişini görmek beni bir hayli mutlu etti.
Ve yine seocular adına diyorum ki Yaşasın ÖZGÜN İÇERİK! :)
Backlinklerden dolayı neden düşerim?
Bu satırlarım ağır mimleme içerir! Çoğu kişi az paraya ilk sıralarda olmak istedi ve bir dönemde oldu. O İLK SAYFA GARANTİCİLER tarafından yabancı edu, gov uzantılı vb sitelerden alınan yorum backlinklere verilen değeri Google bu güncellemesiyle azalttı. Hani O ilk sayfa garanticilerden aldığın 100lerce yüksek pr dolu linklerin yok mu? Artık eskisi kadar para etmiyor onlar!..
Yani demem odur ki artık gerçek seo vakti gelmiştir. Bundan sonra kaliteli sitelerden gücün yettiğince tanıtım alıcaksın öyle yorumlarla, profil linkleriyle ve forumlarla link aldığın devir bitti. Sitene düzenli bir şekilde özgün içerikler giriceksin ve sosyal medyayı iyi kullanıcaksın...
NOT: Şimdi herkes beni linç etmeden, yukarıda pr dediğim kaliteli site olarak söyledim. Bende biliyorum prnin kalktığını :)