Merhaba konuyu hiç uzatmadan direk balıklama dalıyorum.

2016 yılında bir bankanın danışmanlığını yapmak zorunda kaldım, banka ile ilgili işlemlerde sürekli olarak dolandırılan kişiler olduğunu parası kaptıran kişilerin fazla olduğunu gördüm.

İlk etapta bankanın hangi yazılımları ve kimler ile işler yaptığını ve kimler ile ilişkileri kestiğini araştırdım.

Bir kaç araştırmadan sonra adını yazmak istemediğim bir firma bankalara şöyle bir hizmet sunduğunu gördüm bizim hizmetimiz sizin dolandırmanızı engeller nasılmı ? adınıza açılan domainlerden bizlerin haberi oluyor nasıl? bizim deepweb vb yerlerde olan yazılımımız sizin adınızın geçtiği domain açılınca anında bize bilgisini verir ve biz bu domaini kapatırız?

bunu biraz araştırınca firmanın bu domainleri nasıl kapatığını gördüm ve şöyle bir durum ortaya çıkıyor : bey efendilerin çok tanıdıkları varmış heryerde..

deepweb de domain keşfi aman Allah'ım dedim..
Heryerde tanıdık Allah Alalh baksen dedim.

bey efendileri toplantıya çalırdılar ve konuşmanın bitmesini bekledim tek soru sormadım çünkü planım belliydi anlaşmayı kabul edilmeyecek ve gelecek saldırıyı bekleyecektim ve öylede oldu hatta bir domain açıp http olarak siteyi kolonlamışlar :) üstelik google reklam bile çıkmışlar :D hemide yurtdışı bazlı bir domain firmasından dandik biryerden sunucumu ölü desek yeri..

bu şekilde firmanın yaptığını bulmuştuk anlaşma olmadı fakat bir kaç salak :) anlaşma yapmak için direndiler. ben işimiz yaptım geriis hukuk mücadelesi.

yani demem o ki bu bankalarda çalışan adamların çoğunun cahil olduğunu ve illegal yolları bilmedikleri için siz banka müşterileri çekmeye devam edersiniz daha çok konuda varda fakat herşeyi ap açık yazamıyoruz..

Banka çalışanları işin karanlık yüzünü bilmeden orada duruyor işleri gerçekten zor..Allah yardımcıları olsun çünkü buna benzer bir kaç şirket var ve saldırıyı yapanda yaptıranda onlar oluyor neden mi? bir yazılım size senelik 600 milyar kazandıracaksa her riske değiyorda ondan :)

Saygılarımla.