Siteler kuzey Ege bölgesinde bulunan tatil bölgeleri için hazırlanmış lokal rehberlerdir. Birinci site joomla ile yapılmıştır, bu yıl 4. yazını geçirecektir. İlk yazdan itibaren tüm kelimelerde ilk sayfalardadır, son 2 yıldır hiç bir çalışma yapılmadığı halde düzenli organik hiti vardır. İkinci site 2015 yılında ilk sitenin devamı olarak projelendirilmiştir, geçtiğimiz yıl tüm anahtar kelimelerinde ilk sıralarda yer almıştır ancak yurt dışı görevlendirmeler nedeniyle geçtiğimiz yıldan bu yana ilgilenilmedi. Buna rağmen moz değerleri da:26 pa:37'dir. İkinci site wordpress ile travelo teması üzerine kurulmuştur.

Gelir Modeli:
Adsense reklamları tık başına ortalama 40 krş kazandırıyor. Bazı zamanlarda yüksek sezonda 80 krş-1 TL'yi bulabiliyor ancak çok profesyonel yerleşimler yapılmadı. İkinci sitede ortalama günlük kazanç 4-5 TL oluyor, seo çalışmalarına devam ederseniz -iyi sıralamalar söz konusu olduğunda- günlük 15-16 tl'ye kadar kazanç sağlamıştır.
İkinci olarak gelir modeli yerel işletmelerden reklam alınması üzerine planlanmıştır. Adsense kesinlikle ikinci planda tutulmuştur. İlk sitenin gelirleri ilk yıldan itibaren 13-22-15 bin TL olmuştur. Bunlar tamamen işletmelerden alınan yıllık reklam ücretleridir. Reklamlar yıllık 150-700 TL arasında satılmıştır. Sitelerde lokal bölgeler haricinde link çıkışı yapılmamıştır.

Site İsimleri: pm ile verilecektir.
Site için istenen fiyat : 12.000 TL.
Sitenin aylık getirisi: Konuda belirtildi.
Sitenin açılış tarihi: 2014-2015
Kategori, sitenin içeriği nedir: Turizm, tatil, gezi rehberi
Günlük hit sayısı: Yüksek sezonda ortalama 700-1K
Ziyaretçi kaynağı: %95 google
Domainin yaşı ve Pagerank değeri: 4
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Tüm içeriğiyle birlikte satılık.
Hosting dahil midir: Değildir ancak 1 ay idare edilir.
Banlı olduğu sponsor var mı: Yok.
Banlı olduğu arama motoru var mı: Yok.
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet.
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Yok.
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Yok.
Siteler tüm içeriği ile beraber olmak üzere birlikte satılacaktır. Siteyi alacak kişiye projenin devamı olan bir domain daha verilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Kendim kamu sektöründe çok yoğun olarak çalıştığım için internette tek bir proje ile ilgilenmek istediğim için siteleri satıyorum. En ufak bir kopya içerik veya spam bulunmamaktadır. Her iki tatil bölgesinde de bilinen sitelerdir. İkinci site ile gerekli çalışmaları yapmanız durumunda yıllık 40-50 bin tl arasında gelir sağlayabilirsiniz. Kişisel olarak çok fazla yurt dışına çıkmam gerektiği için son 1.5 yılda hiç bir şekilde ilgilenemedim. Buna rağmen ilk sitenin dahi geliri 14-15 bin TL seviyesinde olmuştur.
Siteler işletme içerikleri haricinde hiç bir güncelleme gerektirmemektedir. Bu nedenle bu sektöre girmek isteyen arkadaşlar için güzel bir fırsat ve fiyat sunuyorum, belirttiğim fiyatlarda satılmazsalar da siteleri tamamen kapatacağım zaten. Şu aralarda satma amacım, alacak kişinin yaz sezonuna kadar kendi istediği çalışmaları yapabilmesini sağlamak.