lostyazilim
tr.link

Türkiye'de Neden Yazılımcı Gelişmiyor? Lise Eğitim Sistemi

22 Mesajlar 2.224 Okunma
lstbozum
tr.link

ademkanidagli ademkanidagli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 47 / 87
  • Ticaret 15, (%100)
SametDemir zaten bende bunu dile getirdim üniversitede bilgisayar mühendisliği inan et 8 matematik 4 elektronik dersi var bunun yerine SEO, Sosyal Medya, Adwords , Adsense , Swift vs. diller eklense süper olur . Fakat Rektörün bana dediği kelime şu biz dünyanın en iyisi MIT örnek alıyoruz. Onlar hangi kaynaktan işlese bizde onu işliyoruz diyor. Hatta konularımız bile aynı dedi. Sorun eğitim sisteminde değil öğrencilerin çabasızlığı dedi. galiba MIT sitesi bu http://web.mit.edu/ en iyi yazılımcı çıkaran yermiş bilmiyordum ben.

wmaraci
reklam

emirhantopcu emirhantopcu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yok
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 13 / 68
  • Ticaret 15, (%100)
Bilişim bölümünde söylediğiniz gibi çoğusu gereksiz olan şeyleri hele ki F klavye ile yazı yazmak gibi şeyleri öğrettikleri için o bölümü seçmeyip elektrik-elektronik bölümünü seçmiştim ve bilişim bölümünde olan arkadaşlarımla konuştuğumuzda bölüm derslerinin yarısını yazı yazmakla geçiriyorlar ve 2. döneme yakın bir zamanda anca bilgisayara geçmiştiler. Çoğu arkadaşım geçtiğine pişman olmuştu öyle hayal etmemişlerdi.
DeepGloss

kişi bu mesajı beğendi.

ThatsGame

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Her sene bilişim okuyan lise stajyeri alıyorum yanıma.

iki kod yazmayı bırak bilgisayara format atmayı bilen bir stajyere daha rastlamadım :)

Okuyoruz diyorlar dersler boş eğitim sıfır arkadaş haklı yazdıklarında
DeepGloss

kişi bu mesajı beğendi.

DeepGloss DeepGloss Bir programcının notları Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Adana
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 970
  • Beğeniler 485 / 236
  • Ticaret 42, (%100)
ademkanidagli her şey üniversite de farklı olacak biliyorum hocam fakat lisede öğrendiklerimiz üniversiteye yatırım olabilir. Bunun sadece %10'u yatırım olarak kalıyor. %90 çöp bilgi olarak Üniversite de silinmiş oluyor.

emirhantopcu bizimkiler de böyle geçiyor :D

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Adana
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 970
  • Beğeniler 485 / 236
  • Ticaret 42, (%100)
ermaneray 6. sınıfın başından gelen bir merakla bugün profesyonel olarak C# ve PHP kodlama yapıyorum hocam. Derslerim çok iyi bilişim üzerine olan kısmı. Bir an önce bitse de gitsek modundayım. Çünkü anlattıkları çoğu şeyi biliyorum. Fakat yanlış anlatımlar ve gereksiz anlatımlar da çok fazla maalesef ki

ademkanidagli ademkanidagli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 47 / 87
  • Ticaret 15, (%100)
SametDemir aynen lisede eğitim alsan iyide ama bende lise okudum üstüne koymadım eve gelirdim dersten hiç bişi yapmazdım azimli yeni birşeyler öğrenme duygusu yoktu. Suçu kendimde, ailemde buluyorum ve okuldada ufkumuzu genişletmedi. Eğer o yaşlarda bile eve gelince araştırma farklı konuları öğrenme duygusu olsaydı. Belkide 4 yıllık lise hayatımda ilk dönem Algoritma öğrenirdim. bişiler öğrenmek için okula gerek yok kitaplar ve internet yetiyor.2.dönem C 2.sınıf 1 dönem C++ /c# 2.sınıf 2.dönem HTML 3.sınıf 1. dönem CSS 3.sınıf 2.dönem Javascript 4. Sınıf full iki dönem PHP bak lise bitti ve Front End uzmanı olmuş çıkmışsınız ve yaz aylarında bu öğrendiğin dille ilgili projeler geliştir bol bol 3 ay yazın çalış bu şekilde dolu dolu yaşamak benim elimde ve 4 yıllık bir tecrüben olurdu. Ama ne ben düşündüm ne ailem ne okulum. Suçlu 3 kişi bence.
DeepGloss

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba

Olay ingilizcede bitiyor. İngilizceyi çözene hayat zaten kolaylaşıyor yazılım dillerini rahat öğreniyor. Yabancılar ile yazışıyor yardımlaşıyor.

Eğitim sistemi neysede ülkede ingilizce eğitimi pek iyi değil.
DeepGloss

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Adana
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 970
  • Beğeniler 485 / 236
  • Ticaret 42, (%100)
Mrtcn evet bir de bu problemimiz var.

9. sınıfta 6 saat olarak gördüğünüz ingilizce, 10. sınıfa geçtiğinizde bilişim bölümünde 4 saate düşüyor :)

UmutWare UmutWare Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ögrenci & Yazılım
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** M**
  • Mesajlar 482
  • Beğeniler 26 / 80
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam dedikleriniz dogru ancak bence en büyük sorun üniversite sınavında meslek liselerinin zor durumda kalması adam örn bilgisayar bölümü okuyor o konulardan sor saglık meslek okuyor saglıktan sor saglıktaki adam ne yapsın matematigi ? bilgisayar mühendisligi istiyor adam gidip edebiyat felsefe soruyorsun matematik soruyorsun :) bilgisayarcı adamı kendi haline bıraksa o vakitlerinde java,c#php,python,asp vb ögrense sınavda ondan sorsa ohooo birde az biraz heves etti mi gerisi tamam ondan sonra 1-2 sene tam ugraşıp uzmanlık elde edersin al sana yazılım ekibi ;) kısacası hep meslek liselerinin ezilmesi yüzünden zaten üniv. gidince belli oluyor adam anadolu lisesinden mezun olup bilgisayar müh. okumaya gelmiş bakıyor ki meslek lisesindeki adam bitirmiş soruyu kendi işleriyle ilgileniyor durum böyle yani :) Noktalama işaretlerine dikkat etmedim kusura bakmayın.
DeepGloss

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Adana
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 970
  • Beğeniler 485 / 236
  • Ticaret 42, (%100)
UmutWare işte aradığım yorum hocam. O kadar haklısınız ki...
UmutWare

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al