-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
TCDD Personel
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum şöyle bir bildiri sistemim var ve yeni içerik eklenildiğinde onu takip eden kullanıcılara bildiri gönderebilmesi için veritabanına yazdırıyorum. O içeriği takip eden üye sayısı yüksek olduğunda yeri geldiği zaman 4000 bin insert işlemini birden yapıyor. Bu da tabi ki anlık olarak veritabanını çok zorluyor. Bunu adım adım yani 200/4000 400/4000 gibi yapabilme şansımız var mı? Sayfalama sistemi uygun olanı sanırım fakat örnek bir kod ya da uygulama bulamadım hiç.
Kullandığım kod
// WHO BOOKMARK THIS ?
$thisManga = $db->Query(APP_TABLES_PREFIX. 'manga_mangas', 'id,name', array('slug'=>$_POST['manga']),null,null,null,1);
$mid = $thisManga['0']['id'];
$mid1 = $thisManga['0']['name'];
$whoBookmark = $db->Query(APP_TABLES_PREFIX. 'manga_bookmark', 'user', array('manga'=>$mid));
foreach($whoBookmark as $one){
mysql_query("UPDATE ".APP_TABLES_PREFIX."user SET bildiri = bildiri + 1 WHERE id = '$one[user]'");
$db->Create(APP_TABLES_PREFIX . 'manga_notification', array('user'=>$one['user'], 'type'=>'info', 'url'=> $lang['manga_slug'].'-'.$_POST['manga'].'.html', 'message'=>sprintf($lang['New-chapter'], $mid1, $chapter)));
}
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Herkese insert yapacağınıza başka bir algoritma türetseniz de olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
TCDD Personel
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Acaba bir adet içeriği tam olarak yazdırıp diğer tabloya bu içeriğinin id sini ve user id mi yazdırmalıyım ki, bu şekilde daha hızlı bir sonuç elde edilebilir gibi.
Ama bunda da içerik id sini anlık olarak nasıl alabilirim diğer tabloya yazdırmak için onu düşünmek gerek.
Onun cevabı da sanırım
mysql_insert_id();
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kullanici_bildirileri adlı tablo yap.
id, bildiri_id, kullanici_id, okundu
kullanıcı giriş yaptığında bu tabloyu kontrol ettir. Eğer ki kayıt varsa bildiri görünsün. Okunmamışsa bildiri görünmesin.
www.ontedi.com
www.cizgi.site