Phantaso adlı üyeden alıntı

Öğretmenlik bölümlerinde öyle olmuyor hocam. Biz kesintisiz günlük 8 saat eğitim alıp sürekli alanımızla ilgili konularda donatıldık. Ders anlatılıyor, hem de oldukça iyi bir şekilde fakat sınavlar ezber üzerine.


Günde 8 saat size uzun mu geliyor? :eek: Sizi şöyle fen fakültesine alalım :D dersler 1.5 saatten sabah 8.30dan akşam 18.30'a kadar sürer.

Merak etmeyin aynı yerlerden bende geçtim. Öğretmenlik okumadım ama okuyan arkadaşımda oldu.

Tekrar ediyorum üniversite sizin bu konuyu öğrenip öğrenmemenizle ilgilenmez. İlgilenmemelidir de. Orası Fakülte. Araştırmalar yapılır projeler yapılır. Bilim üzerine çalışılır. Sizde orda bir bakıma staj yaparsınız. Bakarsınız öğrenirsiniz, sorarsınız öğrenirsiniz. Okursunuz öğrenirsiniz. Yazarsınız öğrenirsiniz.

Kimse lokmayı elleriyle ağzınıza koymaz. Şu söyledikleriniz ilkokul ve lise içinse muhakkak doğrusunuz. Lakin iş üniversiteye gelince artık her şeyin sorumlusu kendinizsiniz.

Kendi alanımdan açıklayım. "Fakülte" kelimesini aslında lisede de duymuşsunuzdur "fakültatif bakteri" "fakültatif anaerob" vb. buradaki "fakülte" kelimesi "isteğe bağlı, zorunlu olmayan" demektir. Yani "istersen yaparsın, istersen yapmazsın".

Öğrenmesen de biter o okul, öğrensen de. Çünkü dediğim gibi orası fakülte. :)