Merhaba,

Https'ye geçiş ile ilgili araştırma yapıyorum ama yine de sormak istediğim sorular var. Cevap verebilirseniz memnun olurum.
Bir sitemde hazır script kullanıyorum. Üyelik sistemi var. Bütün kayıtlar sql veritabanına yazılıyor. Veritabanı içinde 10.000 civarında http:\\ linki var.

1-Hazır script'ten oluşan bir sitenin https'ye geçirilmesinde, eski html kodlarından, scriptin kullandığı eski javascript dosyalarından dolayı sıkıntı olur mu?
Https yapısı; sitedeki eski kodları güvensiz bularak uyarı verir mi? Verirse, çözümü var mı? Çünkü, normalde scriptin kullandığı js dosyalarına benim müdahale etmem söz konusu değil. Ama, js dosyaları içinde geçen http:\\ url'ler varsa, bunları https yapabilirim gerekirse?

2-Veritabanındaki binlerce http:\\ url, htaccess'teki yönlendirmeden dolayı, htpps olarak açılır mı? Yoksa bul-değiştir şeklinde, veritabanındaki bütün http'leri, https'ye çevirmem mi gerekir?

3-SSL kurulumu yapıldıktan sonra, robots.txt, site haritası, google yönetim panelinden sitenin https'li halini eklemek dışında, yapılması gereken birşey var mı?

4-İçinde http:\\ linki bulunan html dosyaları, css, js dosyaları var. Bunların içindeki bütün http'leri, https yapmam gerekiyor mu, yoksa, htaccess bu linkleri https'ye yönlendiriyor mu?

5-İçerik tekrarına düşmemek için,
6-Sitemin m.benimsitem.com şeklinde mobil versiyonu da var. Ama ana site ile aynı veritabanını kullanıyorlar. SSL alırken, mobil uyumlu mu almalıyım? Maliyeti çok yüksek tabii. Mobil uyumlu almasam, mobil sayfalar sorunlu mu olur? Görünümü mü sorunlu olur, yoksa güvenlik açısından mı sorunlu olur?

7-Https'yi bütün sayfalarda kullanmak doğru mu, yani form olmayan sayfaların da https olması yanlış olur mu?

8- https için 443 numaralı https portu kullanılıyormuş, bunu htaccess ile mi yapıyoruz?

Sorularım biraz fazla oldu ama öğrenmek için sormak gerekiyor. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.