Açıkçası zor ve kötü bir durum olsa gerek, kişinin harcamalarını bilmeden kimse mantıklı bir yorum yapamaz ki siz de bu durumda mantıklı bir yanıt aramayın. Günümüzde hele günde 50 TL gelir ile kira ödeyeceksin, çocuğun giderleri, mutfak, faturalar, giyimler, sağlık harcamaları, ev eşyası falan filan derken normal aylık 3.000 TL alan bir kişi dahi zorlanır.

50x22= 1100 TL eder ( Hafta sonlarını çıkartın ayda eğer kişi hafta sonu da çalışıyorsa 1.500 TL tekabül ediyor. )

Ev kirası (ortalama); 700 TL
Mutfak (ortalama 3 kişilik) 600 TL
Faturalar (kışın ortalama) 300 TL
Diğer harcamalar; 300 TL
Toplam; 1900 TL eder.

Oda her şeyden mahrum kalıyorsunuz, düğünlere gidemiyor arkadaş ortamlarına girdiğinizde sıkıntılar oluyor. Sosyal hayattan uzak kalıyorsunuz. dahası ,,,,,,,,,, uzar gider işte :)

Kimisi devleti suçlar, kimisi a'yı kimisi b'yi ama kimse kendinde suç aramıyor.

Evde 5 kişi bir sofrada belki 1 çeşit yada 2 çeşit yemek yerken, yokluğu görüp lükse kaçmayan tutumlu bir aile ile fast food takılan dışarıdan yiyen, en son çıkan teknolojik aletler kullanan telefonu platinum paketine dahil olan, midyeci ahmet, çiğköfteci ali, sultanahmet köftecisi, nusret gibi ünlü ve kazıkçı yerlerden yiyen altında son model araba olan bir ailenin harcamaları aynı olur mu ?

Yani demek istiyorum ki herkes ayağını yorganına göre uzatırsa rızkı veren ALLAH c.c kimseyi mağdur etmez zelil de etmez :) Ben görüyorum 1400 TL maaş alan kıt kanaat geçinen insanları ağzından şükür düşmüyor. Kimileri de paradan boğulsa da yok diyor :) Yani ağabeyciğim bu konular derin konular sadece insan içini döner yada siyasiye kaydırır ve tartışma ortamı oluşur. :)