lostyazilim
tr.link

Kullanıcının Tam Konumunu Bulma

4 Mesajlar 681 Okunma
lstbozum
tr.link

KubraGS KubraGS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / K
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 13 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar https://www.neredeyim.net/ bu sitede gördüğünüz gibi girildiğinde konum bilgisi paylaşılsın mı diye soruyor kabul ettiğinde konumun orada gözüküyor benim istediğimde buna benzer örn: site.com/konum/ bu adrese girdiğinde konumu paylaşma izni versin daha sonra kordinatları bir txt dosyasına yazılsın.

wmaraci
reklam

HelloWorld01 HelloWorld01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 532
  • Beğeniler 159 / 159
  • Ticaret 1, (%100)
Bu aslında büyük uğraşlar ile Java veya JS ile yapılabilir. FAKAT, Google Chrome (sadece chrome değil çoğu tarayıcı dahil) bir sitenin bu tür bilgileri kullanarak işlem yapması halinde bu soruyu kullanıcıya veri gizliliği politikası gerekçesiyle sormak zorundadır. Siz bunu kullanıcıya sormadan yapmaya çalışırsanız hem etik olmaz, hem legal olmaz, hem de böyle bir şeyin farkedilmesi durumunda kullanıcıların gözünde güvensiz site olarak algılanırsınız. Ve ekstra olarak arama motorları tarafından da bu tarz sorunlarla karşılaşırsınız.

Size tavsiyem, eğer bu veri size gerçekten çok lazım ise, sitede bir JS penceresi ile konum iznini gösteren küçük bir fotoğraf koyup, legal gerekçesi ile birlikte kullanıcıdan izin vermesini rica edebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

gokhanlarrrrrrr gokhanlarrrrrrr Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek cafede calısıyorum
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 40 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
Site içeriği ne bilmem ama şahsen bı site bana bildirim penceresi gondereyimmi konum ne gibi bilgilere ulasmya çalışıyorsa direk çıkıyorum bakacağım şey sitede olsa bile

emrshn emrshn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek otomasyon
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 425
  • Beğeniler 9 / 51
  • Ticaret 0, (%0)
gokhanlarrrrrrr harıtalı firma rehberi yapıyorum . kullanıcının adresi için izin istiyorum . girdiği firmaya kendı adresınden yol tarifi vermek için . ben bunu istedim diye . adım sizin gibi düşünüp çıkacak mı. KübraGS geolocation ile en yakın konumunu alabilirsin.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al