Söyleyeceklerimi yanlış anlamanı istemem. Yukarı da bir arkadaşımız daha dile getirmiş

di mi lan

Hoş olmayan bir ifade fakat ben ona takılmadım. Ara sıra çoğumuz kullanıyoruz, aramız da ki samimiyet ve sevgi duygularını anlatan en basit ve gereksiz bir kelime olarak sık sık rastlıyoruz.

Henüz 15 yaşında olduğunu dile getirdin ne kadar güzel. Hatta bir web sitesi ile bildiklerini insanlara aktarma eğilimindesin o daha da güzel bir yaklaşım. Ancak internette takip edilmek, sürekli bir ziyaretçin olmasını istiyorsan yazdıklarına ve nasıl yazdığına dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum.

En önemli kuralımız ise noktalama işaretleri. Tamam ben veya internette gezen tüm kullanıcılar Türkçe uzmanı değiliz. Ama okurken arada bir nefes almak ve okuduğumuzu algılamak istiyoruz. Ama maalesef yukarıda ki tanıtım yazısında hiç nokta kullanılmamış. Nerede durmam ve nefes almam gerektiğini hatırlatmadığın için okumak sıktığı kadar okuduklarımı da anlamakta güçlük çektim.

Diğer önemli bir kuralımız ise; konuşma dili ile yazma dilini ayırt etmek. Evet bir arkadaşımız ile diyalog kurarken lan, la, gardaş gibi güzel ve samimi kelimeler sarf edebiliriz. Ancak internette bir çok insana hitap ediyorsak buna dikkat etmemiz gerekir. Bizi okuyan insanlar bizden büyük veya küçük olabilirler. Bunun yanı sıra her ne kadar kadın ayrımı yapmayı sevmesem de; yukarıdaki tanıtım yazısı bir kadına hitap etmeyecek kadar düşük seviye de yazılmıştır. Baştan kadın ziyaretçileri elemiş oldun bu sayede.

Son olarak ise; harflerin yazımı konusunda dikkat etmen gerekli. Türkçe de kelimeler cümle başında yer alıyor, özel isim ifade ediyor, alıntı bildiriyor veya kısaltma yapılıyor ise büyük harfle belirtilir. Cümle içerisinde bir çok büyük harf kullanımı da okumayı zorlaştırmakta.

Bunlara dikkat ettiğin sürece internette kullanıcılar seni sevecek ve takip etmekten zevk alacaklardır. Aksi takdirde internet çöplüğü yakın zaman da bir siteye daha ev sahipliği yapacaktır.