Çok güzel cevaplamışsınız. Beni düşündüren herkesin kendi diline göre veriyi çektirirken tek bir veritabanına bağlanır ama ben bir başlık ekleyeceğim diyelim, sistemde 3 adet dil için veritabanı olsun bu 3 ayrı dil için 3 tane veritabanı bağlantısı açıp 3 ayrı tabloya veri eklemek demek. Kısaca her başlıkta yapılan tüm ekleme, güncelleme, silme gibi işlemler 3 veritabanına da da yapılması demek. Bu sistemi yavaşlatmaz mı?
Opencart alışveriş scriptinde görmüştüm yeni bir eklendiğinde alter ile tablonun içine ilgili title olan kısmın title_de gibi bir kolon oluşturup daha sonra default dilin kolonunu aynen o kolonun içine kopyalıyor. Ben çoğaltma işlemini böyle düşünmüştüm.
Aklımda ki şema şu şekilde;
1. Sabit olan kısımları dil dosyasından çekeceğim.
2. Dinamik olan kısımlar ise başlık gibi değerleri de tablo içindeki kolon adının sonunda ki tr, en, de gibi uzantılarını değiştirerek çekmeyi planlamıştım.
Sizin söylediğiniz mantıkta çok güzel ama yukarı da ki anlattıklarım düşündürüyor. Planlara göre her gün günde 4 saat civarı sürede sadece 30 40 tane başlık ben ekleyeceğim. Ek olarakta kullanıcılar da bi o kadar ekleme yapsa 70 80 başlık demek. Bu süre de ileride artacak gibi düşünmek lazım. 1 2 gün daha planlama yapmam lazım sizin söylediğiniz yöntem ile kendi düşündüğüm yöntem arasında bir seçim yapmak için.