Hocam son zamanlarda herkes tarafından bir e-ticaret sitesi kurayım para kazanayım olayı aklında. Öncelikle işin içinde biri olarak, e-ticaret sektörüne girmeden sektör ile ilgili iyice bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. E-ticaret sektöründe rekabet çok yüksek düzeyde hele de ürünler XML ile ile çekip e-ticaret yapan daha doğrusu yapmaya çalışan çok kişi var sektörde tutunmak istiyorsanız ya reklam bütçeniz çok iyi olmalı yada ürünleriniz farklı olmalı.

> Resmiyet için öncelikle şahıs işletmesi açmanızı tavsiye ederim giderleri en az ve açılışı en hızlı olan vergi mükellefiyeti başlangıç için idealdir. Ortalama 1 gün içerisinde vergi levhanızı alabilir satışa başlayabilirsiniz. Maliyeti ortalama 500 ile 1000 TL arası tutmaktadır size yakın olan bir mali müşavirden bilgi talep edebilirsiniz. Resmi kısmı takip etmelisiniz ve muhasebecinizi sürekli kontrol etmelisiniz (Aklınıza takılan birşey olursa mesaj atabilir veya konu altından yazarsanız cevaplayabilirim işimde çoğu vergi olaylarını kendim takip ediyorum lise üniversite ve bir sürede mali müşavirlik ofisi deneyiminden sonra muhasebeyle ilgili sorun çekmiyorum :) )

> Tek tek banklardan sanal pos almanız yerine ödeme aracı kuruluşlar ile daha az maliyet ve daha hızlı bir şekilde sanal pos sistemine sahip olabilirsiniz. Aşağıda bazı ödeme alma kuruluşlarını yazıyorum size uygun olanı seçebilirsiniz.

*İyzico
*Hepsipay
*Payu