Vtcam adlı üyeden alıntı

Bu sms'lerin cezası var, tam olarak detayları nelerdir ?


Vtcam Merhaba, bu sıkça karşılaştığımız bir soru. Durumu özetlemek gerekirse sadece, sizin ile ilişkisini ispatlayamayacağınız bir kişiye SMS ile doğrudan pazarlama, reklam, tanıtım, promosyon, yardım ve bağış toplama, araştırma, inceleme, propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi ticari içerikli mesajları göndermek yasaktır. Ayrıca bu durum sadece SMS için değil e-mail gönderimleri, telefon ile sesli aramalar ve diğer elektronik iletişim araçları için de geçerlidir.

Kendisiyle iletişime geçilmesi amacıyla alıcının iletişim bilgilerini vermesi halinde, temin edilen mal veya hizmetlere ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik mesajların gönderimde bir sorun yoktur. Ayrıca mesaj gönderdiğiniz kişi ticaret ile ilgili ise yani esnaf ve tacir ise önceden onay alınmaksızın SMS gönderebilirsiniz.

eTicaret kanallarındaki kargo, ödeme vb. durumlar, üyelik onay mesajları, şifre bildirimleri, devam eden abonelik, ortaklık durumu ile tahsilat, borç hatırlatma, bilgi güncelleme veya benzeri durumlara ilişkin bildirimleri içeren ürün veya hizmet ile ilgili mesajların gönderimi konusunda hiçbir engel yoktur.

Daha detaylı bilgi için 2 yıl önce sitemizde yayınladığız Ticari içerikli SMS gönderimi konusundaki makaleyi inceleyebilirsiniz.