"Bilgisayarla aram iyi" diyen herkes tercihlerinin arasına hatta ön sıraya alıyor bilgisayar müh.liğini. Bilgisayarı bilmek, sevmek açıp kapatmakla, sanal alemlerde takılmakla olmuyor öncelikle. Eğer bu bölümü okumak istiyorsan yazılımcı mı donanımcı mı olacağına karar vermen gerekiyor. Eğer kodlarla aran iyi ise C++, Java, .NET gibi bir çok kodlamaların üstesinden gelmen gerekiyor.

Üniversite derslerinin içerisinde olan bu dersler de özellikle bu yüzden zorlu olabiliyor. Örneğin kodları bilgisayarda onlarca kez yazıp değiştirerek hatanı bulurken senden bunu sınavda kağıt üzerinde yapmanı istiyorlar. 2 sayfa kod yazıyorsun ama ilk sayfada ne yazmıştım lan ban diye düşündüğün anda perte çıkıyorsun..
Hani bunlar biraz hikaye, falan ama işin özünde 'yapabileceğine inanman' gerekiyor. Bir çok arkadaşım vardı 2. sınıfta terkeden ya da dersleri veremediği için okulunu uzatan. Gözünü korkutmak değil niyetim. Bu bölümü istiyorsan eğer, bunları düşünmen gerekiyor.

Gerçekten kaldırabilecek misin bu yükü ki bu sadece Bilgisayar Müh. için değil mühendisliğin yanında tüm meslek dalları için geçerli ;)