Facebook'un eski başkanı olan şuanda farklı bir şirkette kurucu ortağı olan Sean Parker, Facebook ve diğer sosyal medya siteleri hakkında acı itiraflarda bulundu.

Sean Parker, insan psikolojisini ve toplumları suistimal etme yönünde bir çok çalışma da bulunduklarını ve bunu bilinçli bir şekilde yaptıklarını itiraf etti. İnsanların sosyal medyaya neden bağımlı olduğunu Sean Parker'ın bu açıklamasıyla birlikte bir kez daha anlamış oluyoruz.

Facebook'un eski başkanı bu itirafın yanı sıra sosyal medya sitelerinin insanların verimliliğini düşürdüğünü ve çocukların bu durumdan çok daha fazla etkilendiğini vurguluyor. Özellikle sitelerdeki beğen butonunun insanların sitede daha uzun süre kalmalarını ve bu buton sayesinde "mutluluk hormonu" yani dopamin salgılandığını itiraf ediyor.

Tüm bu kötü niyetli oyunlardan habersiz olan insanlar sosyal medyayı bilinçsiz bir şekilde kullanmaya devam ediyor ve tüm zararına maruz kalıyor. Parker, bu durumu bir hacker saldırısına benzetiyor. Çünkü böyle bir metodu yani insan psikolojisinin zayıf yanlarından yararlanmayı ancak hackerlar amaç edinebilir diyor.

Açıkça ortada olan bu gerçekleri söylediği için olsa gerek, geçmiş senelerde bir iftira üzerine Facebook başkanlığından atıldığına da değiniyor.

Eğer başka insanlar tarafından beğenilmek sizi "olumlu" yönde etkiliyorsa sosyal medyadan uzaklaşmanızı ve işinizi tanıtmak/duyurmak ve yararlı amaçlar dışında kullanmamanızı öneriyoruz.



Kaynak: http://www.technovenue.com/2017/11/facebook-un-eski-baskanindan-insanlara-uyari.html